SPORNA DRUŽENJA NA RANČU

MACAULAY CULKIN O JACKSONOVOM NEVERLANDU Davno je potvrdio ono što govore Robson i Safechuck: 'Da, postojao je alarm na sobi ako je netko dolazio'

 
 Profimedia, Everett, Face To Face A

Naslijeđe Michaela Jacksona i svi njegovi uspjesi još su jednom došli u pitanje, nakon što u novom dokumentarcu ‘Leaving Neverland’ Wade Robson i James Safechuck iznijeli detalje njihovog druženja s pop zvijezdom. Dvojica muškaraca, s kojima se Jackson sprijateljio dok su još bili dječaci vrtićke dobi, optužili su ga za seksualno zlostavljanje.

Jedna od ključnih scena u filmu obuhvaća pregled suđenja pjevaču 2005. u Kaliforniji, kad ga je za istu stvar optužio tad 13-godišnji Gavin Arvizo. Jackson je bio oslobođen svih deset točki optužnice, uključujući četiri točke zlostavljanja djece i jedne silovanja. Te su godine Wade Robson i Macaulay Culkin, dugogodišnji Michaelov prijatelj koji je tad imao 24 godine, bili glavni svjedoci u Jacksonovoj obrani.

Godinu dana ranije je Culkin kao gost u emisiji Larryja Kinga rekao da najvjerojatnije neće svjedočiti te da ‘ne želi biti dio toga’. Ipak, pozvan je na suđenje gdje je uglavnom koristio fraze ‘nikad’ i ‘apsolutno ne’ odgovarajući na pitanje je li ga Jackson ikad neprikladno dirao ili se neprikladno ponašao s njim ili pred njim. Glumac je te optužbe nazvao ‘potpuno smiješnima’, piše Vanity Fair.

Michael Joseph Jackson (Aug. 29, 1958 - Jun. 25, 2009) 50, recording artist superstar, entertainer, businessman - the 'King of Pop.'  Debuted on the music scene at 11 as a member of The Jackson 5. Solo in 1971 - with five albums the world's best-selling records. Jacko's MTV videos were legendary. PICTURED: Jun 21, 1991 - Orlando, Florida, USA - MICHAEL JACKSON and MACAULAY CULKIN tour Disneyworld., Image: 35742512, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Michael Jackson i Macaulay Culkin 1991.

Culkin je posvjedočio da je u dobi od 10. do 14. godine u više navrata bio gost Jacksonova ranča Neverland gdje su se gađali vodenim balonima, gledali filmove i igrali videoigre koliko su htjeli. Zaspali bi gdje bi se našli jer je Michael u gotovo svakoj prostoriji imao krevete, ispričao je glumac. Također je oštro negirao da zna išta o optužbama koje su protiv planetarno popularnog pjevača iznijeli njegov bivši kuhar i osobna pomoćnica. Oni su svjedočili da su vidjeli Jacksona i mladu zvijezdu filma ‘Sam u kući’ više puta u neprikladnom ponašanju.

MAUCAULAY CULKIN and MICHAEL JACKSON, pose with 'Beetlejuice,' at Universal Studios, FL, 6/25/91., Image: 97694115, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Michael Jackson i Macaulay Culkin s Bubimirom 1991.

MAUCAULAY CULKIN and MICHAEL JACKSON, pose with Jake & Elwood from the
Profimedia, Everett
Michael Jackson i Macaulay Culkin s Jakeom i Elwoodom iz Blues Brothersa, 1991.

Pričao je o tome kako je vrlo rijetko bio sam sa zvijezdom, kako ga je posjećivao u njegovom domu te da su satima pričali preko telefona, o čemu su govorili i Robson i Safechuck. S glumcem je najčešće bio njegov mlađi brat Kieran, no on oduvijek odbija bilo kako komentirati druženje s Michaelom Jacksonom i boravak na njegovom ranču. Premda je na sudu bio svjedok obrane, Culkin je potvrdio još neke optužbe koje su iznijeli Safechuck i Robson, uključujući činjenicu da je ispred spavaće sobe imao svojevrsni alarm koji bi ga upozorio ako netko dolazi.

- Postojao je neki uski hodnik gdje bi se oglasilo nešto nalik zvonima, ding-dong, ding-dong, kako bi se netko približavao vratima. Tko god bi se približio vratima sobe, da, čuli biste unutra taj neki zvuk koji podsjeća na alarm - ispričala je dječja glumačka zvijezda.

Wade Robson (L) witness for the defense leaves with unidentified person (R) the Santa Barbara county courthouse in Santa Maria, California May 5, 2005. Robson, an Australian-born choreographer and dancer, told jurors on Thursday that the pop star had never molested him or behaved in an inappropriate way during his 20 or so stays at Neverland. REUTERS/Phil Klein  PK/HK - RP6DRMVIQCAB
Phil Klein / REUTERS
Wade Robson sa ženom Amandom na suđenju 2005., kad je još tvrdio da ga Jackson nikad nije zlostavljao

Culkin je potvrdio da je mnogo puta spavao s Jacksonom u krevetu, i to prije nego što je navršio 10 godina. Potvrdio je i da mu je Jackson kupio Rolex na poklon kad mu je bilo 11 godina. Na klupi za svjedoke otkrio je i da ga je Jackson nazvao 12 godina ranije, 1993., kad su po prvi put protiv njega iznesene optužbe. Tad ga je za seksualno zlostavljanje tužio 13-godišnji Jordan Jordie Chandler, a Michael je tad 13-godišnjem već slavnom glumcu preko telefona rekao:

- Ne brini ništa o tome. Sad te trebam samo kao prijatelja.

Alyssa Milano (milano_alyssa / 03.03.2019): Repost @metoomvmt 
Leaving Neverland premieres tomorrow night, 8pm on HBO. The two-part documentary explores the separate but parallel experiences of James Safechuck and Wade Robson, who were befriended by Michael Jackson when they were just 10 and 7 years old, respectively. We are glad to be among the network of organizations (@1in6org, @rainn, @childhood.usa, @d2lorg, MOSAC, @safehorizon, @itsonus, @worldchildhoodfoundation) who contributed to the viewing support guide, produced by @HBO. 
Before watching, please consider reading the guide (the link is in our bio) and creating a personal care plan. 
Regardless of where you stand, this is an important topic that deserves our attention. We need to talk about men as survivors of sexual abuse. We need to talk about child sexual abuse, grooming, and trauma. We need to show up for each other. #disruptsexualviolence #endsexualabuse #believesurvivors
Profimedia, Face To Face A
Wade Robson, Dan Reed i James Safechuck

Nakon navršene 14. godine Culkin je prestao redovno odlaziti na Neverland, a toliko su godina imali i Robson i Safechuck kad je Michael odjednom s njima prekinuo bliske odnose. Culkinovo svjedočenje smatra se ključnim za oslobođenje Jacksona 2005.

Nakon što je napunio 17, ponovno je počeo malo češće posjećivati ranč, ali više nije spavao u Jacksonovoj sobi, uz objašnjenje:

- Malo više sam počeo cijeniti svoju privatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:08