MRLJE U DOSJEU

Maćeha na zlu glasu: Buduća supruga R. Murdocha (92) bila je na sudu zbog ‘financijskog zlostavljanja starije osobe‘

Ann Lesley Smith jedva se nagodila s kćerima drugog supruga oko nasljedstva. Čak ju je i sudac kritizirao zbog njezinih postupaka

 Ann Lesley Smith, zaručnica Ruperta Murdocha

 Live Facebook/Planet/Profimedia/Live Facebook/planet/profimedia

Prošlo je tek osam mjeseci od njegova razvoda od bivšeg supermodela Jerry Hall, a medijski magnat, milijarder Rupert Murdoch (92) ne samo da ima novu ljubav, nego se priprema za petu šetnju do oltara početkom ljeta. Milijarderova nova supruga bit će Ann Lesley Smith (66), bivši model, TV-voditeljica, pjevačica, vinarka, poduzetnica, policijska kapelanica, humanitarka..

Iza mladolike gospođe zavidne linije, dva su braka. Prvi, s Johnom B. Huntingdonom, potomkom obitelji koja je bogatstvo stekla izgradnjom željeznica u Kaliforniji, bio je dosta buran. Zamalo je stradala u prometnoj nesreći i preživljavanje vidjela kao "znak s neba", poruku da nešto mora promijeniti u svojem jet-seterskom, razuzdanom životu.

Postala je predana vjernica i tako su joj se putovi ukrstili s onima 74-godišnjeg Chestera Smitha, multimilijunaša, biznismena, predanog kršćanina s uspješnom karijerom country & western pjevača. Smith je više od 40 godina bio u braku sa suprugom Naomi, majkom njegove tri kćeri.

image

Album Captured by Love, Chester Smith

Oba braka pukla su i samo godinu dana nakon razvoda Smith se vjenčao s 27 godina mlađom Ann Lesley. Sve je bilo divno: ljubav, pjesma, molitva... Par je 2005. godine čak snimio album ‘Captured By Love‘ koji se i danas može naći na Amazonu. A onda je Smith, nakon tri godine braka, iznenada preminuo od zatajenja srca. Ann Lesley postala je udovica. Bogata.

Gospođa Smith, koja voli govoriti kako je ona primjer uspjeha unatoč skromnim počecima zasigurno je očekivala golemu pozornost zbog udaje za milijardera u desetom desetljeću života. Već i njezina izjava o tome kako ovo (vjenčanje s Murdochom) "nije njezin prvi rodeo" izazvala je mrštenje čela kod mnogih pratitelja društvenih kronika. No, pripreme za svadbu zasigurno joj je zagorčalo otkriće da je s kćerima Chestera Smitha ratovala na sudu, oko novca, dakako. Bilo je uopće sporno što je maćehu imenovao izvršiteljicom oporuke, smatrale su da ih želi oštetiti i uzeti ono što joj ne pripada i općenito da je zlostavljala njihova oca.

Kćeri Roxanne, Laura i Lorna, kako je otkrio Daily Mail, tvrdile su da je Ann Lesley utjecala na starog i nemoćnog Smitha da uključi vrijedne nekretnine u "ostavinsku masu", umjesto da sam odredi nasljednike u oporuci. Ann Lesley odgovorila je da je dodavanje imovine ostavini značilo više novca za nasljednike, jer su se tako smanjili troškovi, porezi i nameti koje moraju podmiriti. Tvrdila je da nema (dovoljno) dokaza da se radilo o "financijskom zlostavljanju starijih osoba" te da su sve te priče o njezinim kriminalnim radnjama i pohlepi izmišljotina.

image

Rupert Murdoch i Ann Lesley Smith na Barbadosu

@246paps/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/@246paps/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Najstarija kći Roxanne tražila je da se njezina maćeha makne s mjesta izvršiteljice oporuke, te zahtijevala kompenzaciju za gubitke koje su pretrpjele ona i njezine sestre. Trojac je tražio i isplatu od po milijun dolara svakoj iz zaklade koju je za njih osnovao njihov otac. Iako je Ann Lesley Smith negirala optužbe, pa čak i tužila neke od tvrtki povezanih sa Smithovima i ostavinom, na kraju iz cijele priče nije izašla blistavo čista i uzdignute glave.

U pravnim dokumentima vidljivo je da u tri navrata nije izvršila sudske upute da svakoj od Smithovih kćeri isplati po 250.000 dolara udjela u njihovu nasljedstvu. Sudac, koji je vodio spor ju je svaki put opominjao, te na kraju stavio bilješku u dokumente:

"Sud je izgubio svako povjerenje Ann Lesley Smith i smatra da želi spriječiti da imovina Chestera Smitha pripadne njegovim trima kćerima", piše u njima.

Ann Lesley Smith na kraju je pristala isplatiti tražena tri milijuna dolara, a riješena je i nagodba prema kojoj su kćeri dobile udjele u poslovima svojeg pokojnog oca. No, buduća gospođa Murdoch, nije željela priznati nikakvu odgovornost. Proces je završio u srpnju 2010. godine, a sve optužnice, uključujući i "zlostavljanje starijih osoba", trajno su odbačene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:58