KRALJICA POPA

Madonna oborila još jedan rekord: ‘Ona je prva žena kojoj je to uspjelo‘

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, glazbenica je osvojila sedam Grammyja, uz čak 20 MTV Video Music Awards nagrada

Madonna

 B4859/Avalon/Profimedia/B4859/Avalon/Profimedia

Američka pjevačica Madonna kontinuirano utječe na glazbenu industriju od početka svoje karijere, a nedavno je objavila i novi album.

Prema Billboardu, 64-godišnja kraljica popa postala je prva žena koja je postigla uspjeh na Billboard 200 listi top 10 albuma svakog desetljeća od izdavanja njenog prvog albuma ‘Madonna‘ (1983).

Svih devet osoba kojima je to uspjelo prije nje bili su muškarci.

Talentirana glazbenica izdala je ‘Finally Enough Love‘ album za Warner Records koji je u prodaji od 24. lipnja. Tijekom svoje dugogodišnje karijere, glazbenica je osvojila sedam Grammyja, uz čak 20 MTV Video Music Awards nagrada.

Njen najnoviji album sadrži njenih 50 najpopularnijih plesnih hitova tijekom godina.

U razgovoru za Harper‘s Bazaar, Madonna je otkrila naziv albuma.

- Nazvala sam album ‘Finally Enough Love‘ jer je na kraju dana ljubav ono što pokreće svijet, objasnila je.

- Također predstavlja jednu od mojih najvećih ljubavi u životu, a to je ples. Volim plesati i volim inspirirati ljude na ples, tako da s 50 plesnih hitova koji su broj jedan, to je puno ljubavi za podijeliti, dodala je.

Kraljica popa također je detaljno progovorila o svom novom albumu u razgovoru za V Magazine.

- Rad na ovom projektu bio je poput putovanja niz uspomene. Bilo je to katarzično, emotivno iskustvo i vratilo je toliko uspomena, rekla je.

- Shvatila sam koliko sam naporno radila i kakav sam avanturistički glazbeni život vodila! Ono što je najvažnije, natjeralo me da shvatim koliko mi je plesna glazba oduvijek značila, dodala je.

Madonna se dotaknula teme koliko se glazba mijenjala kroz desetljeća te što joj danas najviše nedostaje.

- Toliko je drugačije od ranih 80-ih do sada. Glazba iz 80-ih ima naivnost i jednostavnost koju volim i što mi nedostaje, istaknula je.

- Ali onda imamo ovu novu fantastičnu tehnologiju nadohvat ruke i možemo učiniti da sintisajzeri zvuče kao glas, a glas kao udaraljkaški instrument ili violine, dodala je.

Uz broj jedan na ljestvici najprodavanijih albuma ovoga tjedna, Madonnin novi album također je trenutno osigurao najviše mjesto na ljestvici najboljih plesnih/elektroničkih albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2022 10:28