PATRIJARHAT NA DJELU

MADONNA: 'Osjećam se silovanom tekstom u New York Timesu'

 
 Getty Images

Pop ikona Madonna kazala je da se osjećala "silovanom" tekstom koji je o njoj objavio New York Times nazivajući list jednim od "začetnika patrijarhata".

New York Times je naslovio tekst "Madonna sa 60" i previše se usmjerio na njezinu dob, rekla je Madonna tvrdeći da list to ne bi učinio da se radi o muškarcu.

"Novinarka koja je to napisala provela je dane i sate i mjesece sa mnom i bila je pozvana u svijet koji mnogi ne vide no odlučila se usmjeriti na trivijalna i površna pitanja poput etničke pripadnosti mojih suradnika, boje mojih zavjesa i na beskrajno spominjanje mojih godina što se nikad ne bi dogodilo da sam muškarac!", napisala je Madonna na Instagramu.

View this post on Instagram

Madame on the cover of N.Y.T. Magazine photographed by my dear friend @jr..........Also sharing my fav photo that never made it in, along with pre-shoot chat and a celebratory glass of wine after many hours of work! To say that I was disappointed in the article would be an understatement- It seems. You cant fix society And its endless need to diminish, Disparage or degrade that which they know is good. Especially strong independent women. The journalist who wrote this article spent days and hours and months with me and was invited into a world which many people dont get to see, but chose to focus on trivial and superficial matters such as the ethnicity of my stand in or the fabric of my curtains and never ending comments about my age which would never have been mentioned had I been a MAN! Women have a really hard time being the champions of other women even if. they are posing as intellectual feminists. Im sorry i spent 5 minutes with her. It makes me feel raped. And yes I’m allowed to use that analogy having been raped at the age of 19. Further proof that the venerable N.Y.T. Is one of the founding fathers of the Patriarchy. And I say—-DEATH TO THE PATRIARCHY woven deep into the fabric of Society. I will never stop fighting to eradicate it.

A post shared by Madonna (@madonna) on

"Žao mi je što sam s njom provela i pet minuta", napisala je pjevačica o autorici teksta Vanessi Grigoriadis.

"Osjećam se silovano. I, da, dozvoljeno mi je korištenje te analogije s obzirom na to da sam silovana kad sam imala 19".

U tekstu Madonna je novinarki rekla da se "osjećala silovanom" kad je njezin album iz 2015. "Rebel Heart" 'procurio' prije vremena u javnost.

Pjevačica je kazala da je tekst "dodatni dokaz da je cijenjeni N.Y.T. jedan od začetnika patrijarhata. Poručujem - Smrt patrijarhatu duboko ukorijenjenom u društvu. Nikad se neću prestati boriti da ga iskorijenim".

List ju je opisao kao "šezdesetgodišnju osobu koja polaže pravo na mjesto među umjetnicima dvije genercije mlađima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 04:22