BIOPIC

Madonna: ‘Sama režiram film o sebi. Ne želim da to rade muškarci koji mrze žene‘

Kraljica popa otkrila je i zašto ne želi prodati svoj glazbeni katalog ali i da želi na turneju jer ne može živjeti bez pozornice

Madonna

 B4859/Avalon/Profimedia

Vrijeme može donijeti nove talente, nove pjevačice fantastičnog glasa i izričaja, ali teško će itko uspjeti skinuti Madonnu s trona kraljice popa. Tako je od 1980-ih i tako će biti još dugo. Što god radila i kakve god netko osjećaje gajio prema 63-godišnjoj zvijezdi i njezinoj glazbi, glumi, životu, borbi s godinama, izjavama, uvijek je izazivala pozornost.

Prije nekoliko mjeseci počela je pričati o biografskom filmu, a sada je u intervjuu za Variety iznijela i neke detalje o motivima za taj projekt i njegovu napretku.

- Imam jako dugačak scenarij koji mi je jako teško skratiti. Odustajala sam od nekih dijelova, ali svaki put je to kao da mi odsijecaju udove - rekla je Madonna i otkrila zašto je uopće odlučila snimiti biopic. I zašto neće nikome prepustiti režiju, scenarij te želi potpunu kontrolu nad svakom scenom.

- Imala sam izvanredan život, moram snimiti izvanredan film. Bio je to i preventivni potez jer je mnogo ljudi pokušavalo snimiti filmove o meni. Uglavnom mizogini muškarci, oni koji mrze žene. Zato sam rekla da nitko neće ispričati moju priču osim mene - pojasnila je pjevačica.

image

Madonna

Instagram/Planet/Profimedia

Detalja o filmu zasad nema mnogo, no nagađa se da bi Madonnu mogla glumiti Julia Fox, mlada američka glumica talijanskih korijena, koja je svima zapela za oko u crnohumornoj drami ‘Uncut Gems‘. Druga i, kažu, izglednija kandidatkinja za ulogu kraljice popa je iznimno talentirana Julia Garner kojoj je posljednja uloga bila ona u seriji "Inventing Anna". Film koji je, prema dostupnim podacima, u predprodukciji nosi radni naziv "Little Sparrow" (doslovno, Vrapčić).

Madonna je u istom intervjuu odbacila mogućnost prodaje prava na svoj glazbeni katalog kao što su to nedavno učinili Bob Dylan, Bruce Springsteen i Neil Young.

- Neću to napraviti. To su moje pjesme. A vlasništvo je sve, zar ne? - kazala je.

Pjevačica je prošle godina objavila trap verziju svog hita "Frozen" iz 1998. godine koja je postala viralna, a uslijedila su četiri remiksa.

- Samo tražim zanimljive, zabavne načine da ponovno izdam svoje stvari i predstavim svoju glazbu novoj generaciji - objasnila je Madonna te dala naslutiti da planira novu turneju.

- Cijela stvar s pjesmom "Frozen" bila je jako zabavna, ali sam se jednog dana probudila i samoj sebi rekla:"Muka mi je od života u prošlosti!". Želim ponovno ići na turneje, ja sam stvorenje s pozornice. To je moje sretno mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:11