IZBRISALI JOJ OBJAVU

Madonna u ratu s Instagramom: ‘Smeta vam ženska bradavica koja hrani bebu?! Cenzura i seksizam!‘

Umjetnici su ovdje kako bi remetili mir, poručuje kraljica popa nakon što je fotografijama prekršila stroge smjernice društvene mreže

Madonna

 B4859/Avalon/Avalon/Profimedia

Američka pjevačica Madonna (63) ponovno je na Instagramu objavila uređene verzije eksplicitnih portreta bez bradavica, nakon što joj je spomenuta društvena mreža uklonila originalne provokativne fotografije zbog kršenja smjernica zajednice. Kraljica popa ovoga puta gole dijelove tijela prekrila je emotikonom srca, a u podužem statusu politiku platforme nazvala je seksističkom.

- Još uvijek mi je zapanjujuća činjenica da živimo u kulturi koja dopušta da se pokaže svaki centimetar ženskoga tijela, osim bradavice. Kao da je to jedini dio ženske anatomije koji se može seksualizirati. Bradavica koja hrani bebu! Zar se muška bradavica ne može doživjeti kao erotska?! A što je sa ženskom guzicom koja nikad nigdje nije cenzurirana?! - napisala je Madonna i dodala kako se ona osobno već četiri desetljeća susreće s cenzurom, seksizmom, dobnom diskriminacijom i mizoginijom.

- A što je s lažima u kojima smo odgajani, koje nas tjeraju da vjerujemo u priče o hodočasnicima koji su mirno dijelili kruh s domorocima (Indijancima) kad su stigli na Plymouth Rock! Bog blagoslovio Ameriku! - objavila je ljutita pjevačica, a dodala je i sljedeći hashtag: "Umjetnici su ovdje kako bi remetili mir".

Iako ona svoje originalne fotografije očito smatra umjetničkima, mnogi njezini pratitelji nisu se složili s time.

- Što je ovo, pornić?! Zar ti zbilja nije neugodno? Tvoja djeca moraju biti jako ponosna na tebe... Zašto, Madonna, zašto? Bolja si od ovoga! Umjesto da objavljuješ ove smiješne fotografije, radije stvaraj kvalitetnu glazbu kakvu si nekad i radila! Mora da je izgubila dostojanstvo ispod tog kreveta... Tone nisko, samopoštovanje u njezinoj dobi bolje bi joj odgovaralo - komentirali su razočarani fanovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:11