MANIPULACIJA NA SETU

MAJKA ZMAJEVA OTKRILA KAKO SU JOJ NABIJALI OSJEĆAJ KRIVNJE ZBOG GOLOTINJE U 'IGRI PRIJESTOLJA' 'Ne želiš razočarati fanove, govorili su mi'

 
 HBO / Planet / Profimedia

Glumica Emilia Clarke, koja se proslavila ulogom Daenerys Targaryen u ‘Igri prijestolja’, otkrila je da su joj šefovi upravo za tu ulogu nabijali osjećaj krivnje i koristili razne emotivne manipulacije ne bi li pristala na snimanje scena u kojima je posve gola. Premda se loše osjećala oko potpune golotinje, uvjeravali su je da je to ‘zato da ne razočara fanove’.

U intervjuu koji je dala glumcu Daxu Shepardu za njegov podcast, 33-godišnjakinja je objasnila da nije unaprijed pristala na golotinju te da o tome nije bilo riječi ni u ugovoru. No, kad je došlo do toga, osjećala je da se mora skinuti jer je nova u industriji.

- Sad sam puno svjesnija u čemu se osjećam ugodno i što mi je ugodno raditi. Ranije sam se znala svađati na snimanju pa bih rekla: ‘Ne! Plahta ostaje na meni!’ Ali šefovi bi tad rekli: ‘Ali ne želiš razočarati svoje fanove!’ Na to bih rekla: ‘Je**** se!’

HBO / Planet / Profimedia

Prva sezona ‘Igre prijestolja’ počela se snimati u srpnju 2010. kad je Emilia imala 23 godine. U seriji je ostala sedam godina. Priznaje da se teško nosila s količinom golotinje koju je na koncu trebalo pokazati, a i već je ranije otkrila da se oslanjala na alkohol kako bi mogla snimiti takve scene.

- Prihvatila sam posao, a onda su mi poslali scenarije i kako sam ih čitala, otkrivala sam detalje koje nisu spomenuli. Taman sam završila glumačku školu i pristupila sam tome kao poslu. Ako je u scenariju, onda je očito nužno, mislila sam. Sve će biti u redu. Tako sam se već unaprijed pomirila sa svime, ali samo snimanje… Cijelu prvu sezonu kao da nisam znala što radim, ništa mi nije bilo jasno. Nikad ranije nisam bila na takvom setu. Zapravo, do tad sam samo dvaput bila na filmskom setu, a sad snimam potpuno gola sa svim tim ljudima. Nemam pojma što moram raditi, nemam pojma što očekuju od mene, nemam pojma što sama očekujem od sebe…

21-5-2013

Emilia Clarke gets naked in the latest episode of the TV show
HBO / Planet / Profimedia

Neovisno o golotinji, problem je u tome što sam tijekom snimanja cijele prve sezone mislila da nemam pravo ništa zahtijevati, da nemam pravo ništa tražiti… Što god sam osjećala, činilo mi se pogrešno. Otišla bih u kupaonicu i rasplakala se, a onda se vratila i odlučno snimila ostatak - rekla je Clarke.

Na svu sreću, partner s kojima je najviše snimala, Jason Momoa koji joj je glumio ljubavnika, poticao ju je da radi sam ono što joj je ugodno.

- Bilo je jako teško. Zato su mi scene snimanja s Jasonom bile prekrasne jer bi me on sam podsjetio: ‘Ne, draga, to nije u redu.’ A ja bih onda tek shvatila.

Clarke je u prvoj sezoni snimila više scena seksa nego ijedan drugi lik. Majka zmajeva, koja je zaradila oko 13 milijuna dolara, otkrila je i da je odbila ulogu Anastasije Steele u filmu ‘Pedeset nijansi sive’ jer joj je već ‘bilo mučno razgovarati o golotinji’.

- Redateljica Sam Taylor-Johnson je čarobnjak, obožavam je i mislim da je njezina vizija itekako vrijedna spomena. Ali zadnji put sam se skinula za ‘Igru prijestolja’ pa iako je to bilo davno, i dalje me samo o tome pitaju, samo zato što sam žena. I to je strašno naporno, mučno mi je već toga jer sam se skinula zbog lika, a zato da bi mi neki muškarac mogao gledati grudi, zaboga - rekla je Clarke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:10