ŽELJELI PRIVATNOST

MALENI ARCHIE PRIMIO JE PRVI SVETI SAKRAMENT U USKOM OBITELJSKOM KRUGU, ALI BEZ KRALJICE Meghan Markle i princ Harry krstili dvomjesečnog sinčića

 REUTERS

Suprotno kraljevskoj tradiciji, a na veliko razočaranje Britanaca, Meghan Markle i princ Harry u subotu su u potpunoj privatnosti, bez prisutnosti medija, krstili sinčića Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora, točno na dan kad je navršio dva mjeseca.

Iako se očekivalo da će odabrati kapelicu Sv. Georgea, gdje su Meghan i Harry izmijenili bračne zavjete, intimno krštenje za samo 25 najbližih uzvanika održalo se u kraljičinoj privatnoj kapelici u sklopu dvorca Windsor. Archieja, inače sedmog u redu za tron, krstio je nadbiskup Canterburyja Justin Welby, a baš kao i sve ostale kraljevske bebe i maleni je princ nosio repliku kraljevske opravice za krštenje koju je izradila kraljičina krojačica Angela Kelly, potvrdili su iz Buckinghamske palače.

Krstionica Lily Font, u kojoj su kraljica Viktorija i princ Albert 1841. krstili svoje prvo dijete Viktoriju, također je bila korištena kao posuda za vodu iz rijeke Jordan kojom je Archie kršten.

Među uzvanicima u subotu su viđeni, naravno, princ William i Kate Middleton, no vojvode od Cambridgea stigli su bez svoje djece, a kraljevskim helikopterom došao je i Archiejev djed princ Charles s vojvotkinjom od Cornwalla te Meghanina majka Doria Ragland. Dadilja prinčeva Williama i Harryja Tiggy Legge-Bourke također je bila među uzvanicima, no sama kraljica Elizabeta II. zbog prije dogovorenih obveza nije bila na krštenju svog praunuka.

Umjesto fotografa iz medija, Meghan Markle i princ Harry za sinovo krštenje angažirali su poznatog modnog fotografa Chrisa Allertona, koji je bio zadužen i za fotografiranje posebnih trenutaka na njihovu vjenčanju.

Kako bi zadovoljila želju princa Harryja i Meghan Markle o potpunoj privatnosti samog obreda, ali i općenito da sina drže što dalje od očiju javnosti, kraljica je odlučila potvrdu o krštenju zadržati u tajnosti, kako se ne bi doznala imena Archiejevih krsnih kumova.

A sva tajnovitost i privatnost ipak nije odvratila brojne Britance od dolaska pred dvorac Windsor u nadi da će vidjeti barem sitni detalj vezan uz kraljevsko krštenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:01