TEŽAK PERIOD

Mama najslavnijih manekenki: ‘Borila sam se s depresijom i lajmskom bolesti, oporavljala sam se nakon smrti majke‘

Otkrila je da je zbog svoje bolesti u jednom trenutku razmišljala o samoubojstvu

Yolanda Hadid

 Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia

Majka poznatih manekenki Belle i Gigi Hadid, Yolanda Hadid, podijelila je s obožavateljima da je uzela slobodno vrijeme kako bi se oporavila nakon smrti svoje majke Ans van den Herik.

- Nakon gubitka majke borila sam se s depresijom nakon koje je uslijedio povratak lajmske bolesti. Emocionalni stres i tuga snažno su utjecali na moj imunološki sustav, napisala je 58-godišnja Yolanda u opisu fotografije na kojoj sjedi odjevena u bijelu košulju i kratke traper hlače.

- Ni moja ovisnost o mobitelu nije pomogla, počela mi je oduzimati toliko vremena da budem prisutna u svom životu. Shvatila sam da polako počinjemo gubiti umijeće komunikacije što stvara duboku usamljenost u nama, nastavila je.

Yolanda je opisala posljednjih devet mjeseci kao ‘prekrasno resetiranje‘ i vrijeme u kojem se ‘oslobodila navike podizanja mobitela 50 puta dnevno‘.

- Vrijeme je usporilo i čini se puno smirenijim, više vremena samo sjedim i čitam knjigu, ponovno se povezujem s ljudima, kreativnija sam i što je najvažnije, više vremena provodim sa svojom obitelji, napisala je.

Yolandi je dijagnosticirana kronična neurološka lajmska bolest nakon što je belgijski liječnik otkrio aktivnu infekciju u njenom mozgu 2012.

U svojim memoarima "Vjeruj mi: Moja bitka s nevidljivošću lajmske bolesti", otkrila je da je zbog svoje bolesti u jednom trenutku razmišljala o samoubojstvu.

- Ja sam veliki borac, ali sam se morala predati. Bože, molim te samo me uzmi. Ne mogu više ovako živjeti. Molim te, odnesi moje tijelo. Samo želim nestati, napisala je tada.

- Moja sljedeća misao je jasna slika moje troje djece. To je jedina stvar koja me sprječava da se pustim da odlutam i utopim se."

Osim 27-godišnje Gigi i 25-godišnje Belle, Yolanda s bivšim suprugom Mohamedom Hadidom ima i 23-godišnjega sina Anwara Hadida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:07