HRABRA BELLA

Manekenkina bolna bitka s bolešću: ‘Gotovo 15 godina nevidljive patnje... Vratit ću se kad budem spremna‘

Otkako je saznala za bolest, stanje se s vremenom samo pogoršalo te da su simptomi ‘uzeli svoj danak‘

Bella Hadid i lajmska bolest

 Instagram/Bella Hadid/

Manekenka Bella Hadid obavijestila je obožavatelje o svom zdravstvenom stanju usred "bolne" borbe s lajmskom bolesti, infekcijom uzrokovanom bakterijom Borreliom burgdoferi, a koja se prenosi ugrizom inficiranog krpelja. Također je zahvalila svima onima koji su je podržavali tijekom godina.

"Mala ja koja sam patila bila bih tako ponosna na mene jer nisam odustala od sebe", ovim je riječima započela svoju dugačku objavu na Instagramu, koja je sadržavala nekoliko fotografija s liječenja.

Prvo se zahvalila svojoj majci, Yolandi Hadid, "što je čuvala svu njezinu medicinsku dokumentaciju, bila uz nju, nikad je nije napuštala, štitila ju je, podržavala, ali najviše od svega, što joj je vjerovala kroz sve ovo kroz što je prošla."

Sama Yolanda također je više puta govorila o svojoj borbi s lajmskom bolešću. Yolandi je dijagnosticirana tijekom snimanja “Pravih kućanica s Beverly Hillsa” 2012. godine.

Bella je u svom postu nastavila objašnjavati da joj se, otkako je saznala za bolest, stanje s vremenom samo pogoršalo te da su simptomi ‘uzeli danak na načine koja ona ne može objasniti‘.

“Biti tako tužna i bolesna s najviše blagoslova/privilegija/prilika/ljubavi oko sebe bila je vrlo vjerojatno najviše zbunjujuća stvar ikad”, napisala je prije nego što je potvrdila da je “dobro i da se obožavatelji ne moraju brinuti”.

Unatoč iscrpljujućoj bolesti i bolnim tretmanima, manekenka je istaknula kako “ne bi ništa mijenjala” te bi “prošla kroz sve ovo opet” jer ju je to u konačnici učinilo onakvom kakva je danas.

Također je dodala da se "gotovo 15 godina nevidljive patnje isplatilo" jer je imala priliku širiti ljubav te je po prvi put u životu mogla biti ono što jest.

"Pokušala sam odabrati najpozitivnije fotografije koje sam mogla pronaći, jer koliko god ovo iskustvo bilo bolno, ishod je bio najprosvjetljujuće iskustvo u mom životu, ispunjeno novim prijateljima, novim vizijama i novim mozgom", objasnila je i zahvalila svima koji su bili uz nju na tom putu.

"Vratit ću se kad budem spremna, svi mi jako nedostajete, sve vas jako volim", zaključila je.

Podsjetimo, u srpnju je manekenka otkrila da uzima slobodne dane zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog lajmskom bolesti. Zbog bolesti je bila prisiljena podvrgavati se svakodnevnim tretmanima posljednja četiri mjeseca.

image

Bella Hadid i lajmska bolest

Instagram/Bella Hadid

Nedugo nakon toga prekinula je dvogodišnju vezu s Marcom Kalmanom.

“Bili su jako zaljubljeni, ali veza je na kraju krenula drugačijim putem te su odlučili okončati stvar. Bella je jako draga osoba, ali se bori s pritiskom slave. Pokušava se brinuti za sebe od njihova prekida", rekao je izvor za ET. Poznato je i da je imala problema s alkoholom, a od siječnja je trijezna.

image

Marc Kalman

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

"Završila sam s alkoholom. Voljela sam piti, ali to je dovelo do točke kad sam počela, znate, otkazivati izlaske jer sam imala osjećaj da se neću moći kontrolirati vani u društvu", priznala je u siječnju.

image

Bella Hadid i lajmska bolest

Instagram/Bella Hadid

Otrijeznila se nakon što je shvatila da joj čak i najobičnije odluke poput toga što će odijenuti stvaraju ‘neizdrživu tjeskobu‘.

"Imala bih stvarno depresivne epizode, a mama ili liječnik bi me pitali kako sam i umjesto da im odgovorim u poruci, samo bih im poslala fotografiju. Tada mi je to bilo najlakše jer nikad nisam mogla objasniti kako se osjećam”, rekla je prošlog siječnja za WSJ.

“Jednostavno bih trpio nesnosnu i iscrpljujuću psihičku i fizičku bol, a nisam znala zašto. Tako sam se osjećala protekle tri godine", priznaje.

Govorila je i o tome kako je "patila od ekstremne depresije i tjeskobe" veći dio svog tinejdžerskog i odraslog života.

“Moja socijalna anksioznost bila je nešto što mi se polako prikradalo dok sam ulazila u svoje dvadesete”, napisala je tada na Instagramu. “Postalo mi je teže izlaziti bez ijednog pića za smirivanje živaca, zbog čega uopće nisam željela izlaziti, pa sam samo hibernirala između poslova.”

"S ovim načinom života gdje neprestano morate biti društveno aktivni, zajedno s poslom koji traje i po 13 sati dnevno, svaki dan... znala sam da ovo nije održiv način života za mene", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. prosinac 2023 17:11