NEUGODNA ISKUSTVA

Manekenku etiketirali kao ‘previše seksi‘ sa samo 13 godina: ‘I roditelji su htjeli iskoristiti moj izgled‘

Priznala je da joj je dosadilo biti seks simbolom nakon što se već 17 godina susreće s objektiviziranjem žena u modnoj industriji.

Emily Ratajkowski

 Planet Photos/Planet/Profimedia

Slavna manekenka Emily Ratajkowski otkrila je da je agent na jednom kastingu podlo komentirao njezine fotografije dok je još bila srednjoškolka.

U svojoj novoj knjizi "My Body", 30-godišnja manekenka tvrdi da joj je muškarac tada rekao: "E ovo je izgled... Ovako znamo da je ova djevojka za je***" dok je pregledavao njezin portfolio.

Emily, koja se manekenstvom počela baviti kad joj je bilo 12 godina, priznaje i da su je često etiketirali kao 'previše seksi' dok je imala samo 13 godina. "Bila sam dijete... Ali nekako sam već tada bila stručnjakinja za otkrivanje skrivenih muških želja, čak i ako nisam u potpunosti razumjela što da radim zbog toga", prenosi Daily Mail.

Priznala je da joj je dosadilo biti seks simbolom nakon što se već 17 godina susreće s objektiviziranjem od strane muških kolega u modnoj industriji.

Također je opisala kako su se njezini roditelji 'fokusirali' na njezin izgled i kako su ga željeli iskoristiti. "Nikada se nisam puno molila... Ali sjećam se da sam se kao mlada djevojka molila da mi Bog da ljepotu. Ljepota je bila način da budem posebna. Kad sam bila posebna, tad sam najviše osjećala roditeljsku ljubav... Oboma, a posebno mojoj majci, bilo je važno da se njihovu kćer doživljava kao lijepu", priznala je slavna manekenka.

Otkrila je i da su je s 13 godina poslali kući sa sata plesa jer je bila odjevena 'previše seksi', što je poprilično naljutilo njezinu majku, koja se rasplakala i govorila: "Nek se je** ti ljudi, nemaš se čega sramiti."

Iako je objavljivanjem fotografija svoga tijela izgradila karijeru, često se osjećala objektivizirano i ograničeno baš iz razloga što su je smatrali takozvanim seks simbolom.

Tako joj je jednom prilikom srednjoškolski profesor nategnuo naramenicu grudnjaka. Njezina je majka često s ponosom isticala njezinu ljepotu. Na prvoj audiciji za manekenku, ona je primijetila da njezinu kćer odmjerava jedan mladić. "Onaj te je mladić gledao kada si ustala i zamahnula kosom. Promatrao te je", rekla je tada majka.

Ova su priznanja uslijedila nakon što je Emily prošlog mjeseca otkrila da ju je slavni pjevač Robin Thicke pipkao na snimanju spota za njegovu pjesmu "Blurred Lines".

"Iznenada i niotkuda osjetila sam da mi neke tuđe ruke hvataju gole grudi s leđa. Instinktivno sam se odmaknula, osvrćući se na Robina Thickea. Nasmiješio mi se glupavim osmjehom i odstupio unatrag, a oči je skrivao iza sunčanih naočala. Nisam imala nikakvu moć kao gola djevojka koja pleše uokolo u njegovu spotu. Nisam bila ništa drugo do unajmljena manekenka", priznala je tada slavna ljepotica.

"Tada sam još bila nepoznata manekenka i zbog toga nisam nazvala svog odvjetnika ili otišla sa snimanja. Da sam to učinila, mislim da se ne bi ništa drugo dogodilo osim toga da ne bih imala karijeru kakvu imam danas, što je surova realnost. Ali je to istina", dodala je manekenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 18:39