TRAŽI 20 MIL. DOLARA

Mariah Carey suočena s tužbom zbog autorskih prava za hit ‘All I Want for Christmas Is You‘

Tekstopisac Andy Stone tvrdi da je on bio koautor te pjesme 1989. godine i da nikad nije dao dopuštenje za njezino korištenje​

Mariah Carey

 Zhou junxiang/Imaginechina/Imaginechina via AFP

Mariah Carey suočena je s tužbom od 20 milijuna američkih dolara jer je svojim hitom iz 1994. "All I Want For Christmas Is You" navodno prekršila autorska prava.

U tužbi koju je podnio tekstopisac Andy Stone, uz slavnu američku pjevačicu optužen je i koautor njezina hita Walter Afansieff.

Pjesmu je Carey objavila 1994. kao dio svog albuma "Merry Christmas" i od tad se smatra jednim od najvećih blagdanskih hitova.

U pravnim dokumentima podnesenima na američkom okružnom sudu u Louisiani, Stone tvrdi da je on bio koautor te pjesme 1989. godine i da nikad nije dao dopuštenje za njezino korištenje.

U dokumentima stoji da su Carey i njezini suradnici "svjesno i namjerno sudjelovali u kampanji" kršenja Stoneovih autorskih prava za pjesmu. Dodaje se da su tuženici počinili i "radnje neosnovanog bogaćenja neovlaštenim prisvajanjem rada tužitelja".

Stone traži odštetu od 20 milijuna dolara.

"Merry Christmas" je objavio Columbia Records 1. studenoga 1994. Riječ je o najprodavanijem američkom božićnom albumu svih vremena, prodanom u više od 15 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 20:56