SLAVNA GLUMICA TVRDI

‘Marilyn Manson me silovao. Penetrirao je u mene tijekom scene seksa koja je trebala biti simulirana...‘

Wood je rekla da su joj na snimanju davali da pije apsint te da je jedva bila pri svijesti kada ju je glazbenik navodno silovao

Marilyn Manson

 Mpnc/Backgrid Usa/Profimedia

Glumica Evan Rachel Wood (34) tvrdi da ju je 53-godišnji glazbenik Marilyn Manson (pravo ime mu je Brian Hugh Warner) silovao na snimanju spota za njegovu pjesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koja je izašla 2007. godine, piše The Guardian.

Wood je u dokumentarnom filmu "Phoenix Rising" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sundance rekla da je Manson penetrirao tijekom scene seksa koja je trebala biti simulirana.

Glumica je ispričala da su ona i glazbenik prethodno raspravili tu scenu, ali da je on "stvarno penetrirao" kada su se uključile kamere.

- Nisam pristala na to - rekla je Wood u dokumentarnom filmu koji se bavi njezinim životom i njezinom karijerom.

Glumica je rekla da su joj na snimanju spota davali da pije apsint te da je jedva bila pri svijesti kada je glazbenik navodno napravio to za što ga optužuje.

Wood je rekla da snimanje spota za pjesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" bilo najneprofesionalnije radno okruženje koje je dotad iskusila.

- Bilo je potpuno kaotično i nisam se osjećala sigurnom. Nitko nije pazio na mene - rekla je Wood.

Glumica je rekla da se nije znala zauzeti za sebe ili nekome reći "ne" jer je "bila istrenirana" da se ne suprotstavlja već da samo odradi posao. Wood je rekla da je filmskoj ekipi koja je radila na spotu bilo "jako neugodno" te da "nitko nije znao što bi trebao napraviti".

Glumica je rekla da se zbog navodnog incidenta osjećala "odvratno" i kao da je napravila nešto čega se treba "sramiti".

- Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Tada je protiv mene počinjen prvi zločin i bila sam suštinski silovana pred kamerama - rekla je Wood.

Glumica je rekla da joj je Manson dao "prilično jasne" upute za opisivanje spota novinarima.

- Trebala sam reći ljudima da je sve bilo romantično i da smo se lijepo proveli, a ništa od toga nije bila istina - ustvrdila je Wood.

- Bojala sam se napraviti bilo što, što bi moglo naljutiti Briana (Hugha Warnera). Spot je bio samo početak nasilja koje je eskaliralo kako je naša veza napredovala - dodala je glumica.

image

Evan Rachel Wood

Chris Delmas

Pjesma inspirirana "Lolitom"

Manson je, međutim, u razgovorima s medijima sugerirao da priče o "realizmu" spota nisu neistinite, odnosno da u njima ima istine.

Wood i Manson bili su u vezi od 2007. do 2010. godine, a glumica tvrdi da ju je glazbenik za to počeo pripremati dok je bila tinejdžerica te ju je godinama "zlostavljao na grozne način".

- Isprao mi je mozak i manipulirao mnome do te mjere da sam mu bila podčinjena - rekla je Wood.

Glumica je glazbenika upoznala 2006. godine. Ona je tada imala 18, a on 38 godina.

Manson je svojevremeno u razgovoru za radio postaju BBC Radio One rekao da je inspiraciju za pjesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" pronašao u "Loliti" Vladimira Nabokova i razilici u godinama između sebe i Wood.

- Čitao sam Lolitu i inspirirala me moja djevojka Evan Rachel Wood koja je očito znatno mlađa od mene, ali koja je to na sarkastičan način istaknula tako što je jedan dan k meni došla sa srcolikim naočalama poput onih na posteru za Kubrickov film. Ja sam joj potom rekao ono što je u refrenu pjesme - rekao je Manson.

Mansona je za zlostavljanje dosad optužilo više žena, među kojima je i britanska glumica Esmé Bianco, koja je glazbenika naposlijetku i tužila. Bianco tvrdi da ju je Manson 2009. godine angažirao za snimanje spota za pjesmu "I want to kill you like they do in the movies", piše The Guardian.

Prijetnje silovanjem

U tužbi stoji da se od Bianco očekivalo da će odsjesti u Mansonovom domu u Los Angelesu, a ne u unaprijed rezerviranoj hotelskoj sobi. Također, Bianco navodi da za snimanje spota nije bila angažirana filmska ekipa već da ga je Manson planirao snimiti mobitelom.

Bianco tvrdi da ju je glazbenik bičevao, napadao elektrošokerom i pokušao natjerati na seks s drugom ženom. Rekla je i da joj je Manson prijetio da će joj po noći ući u sobu i silovati je.

U tužbi stoji da su Bianco i Manson kasnije te godine započeli vezu na daljinu.

Manson je 2011. godine ponovno pozvao Bianco u Los Angeles, ovaj puta kako bi navodno glumila u filmu Phantasmagoria koji je ovaj trebao režirati, no taj je projekt propao.

Bianco tvrdi da joj Manson tada nije dopustio da izlazi iz kuće bez njegovog dopuštenja te da ju je sa sjekirom u rukama natjerivao po kući. Glumica tvrdi i da ju je bez njezinog dopuštenja rezao "nacističkim nožem" te da je potom fotografirao te porezotine i fotografije istih bez njezinog dopuštenja objavljivao na internetu.

Mansona se u dosad četiri sudske tužbe tereti za seksualne napade, fizičko nasilje i zlostavljanje, a policija trenutno istražuje optužbe za obiteljsko nasilje koje su upućene na njegov račun.

Dokumentarni film "Phoenix Rising" režirala je za nagradu Oscar nominirana redateljica Amy Berg, a film prati stvaranje prijedloga zakona da se produži rok zastare za zločin obiteljskog nasilja. Film bi se na kabelskoj televiziji HBO trebao početi prikazivati u ožujku 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 00:43