HITMEJKERICA O NAJTEŽIM TRENUCIMA

MARINA TUCAKOVIĆ PROGOVORILA O TEŠKOJ BOLESTI S KOJOM SE BORI 'Idemo dalje pa dokle stignemo. Ako ništa, vratila sam vjeru u ljudsku dobrotu'

 
Marina Tucaković
 Matija Koković / CROPIX

Prije nešto manje od mjesec dana regionalnim je medijima odjeknula vijest da se autorica nekih od najvećih hitova na prostoru bivše Jugoslavije, Marina Tucaković, bori za život. Srpski su mediji doznali da se već nekoliko tjedana liječi na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, no nije bilo poznato o kakvom se obliku bolesti radi.

Sad se preko društvenih mreža oglasila i Tucaković koja unatoč teškoj dijagnozi ne gubi nadu i optimizam. Na objavu su je natjerale neprovjerene informacije koje su se pojavljivale u medijima.

‘Dragi moji,

Mogu vam reći da slušam savjete liječnika s onkologije, koji su izuzetno stručni i plemeniti i koji se bore zajedno s pacijentima. Sad sam kod kuće jer rezultati još nisu gotovi. Liječenje tek slijedi. Mogu reći da ako ima išta dobro u ovome, to je da sam vratila vjeru u ljudsku dobrotu i blagonaklonost, a toga nikad nije previše. Uvjerena sam da mi kolege nisu samo kolege, već i prijatelji! Da postoje divni mladi ljudi kojima sam bila okružena, mislim na medicinsko osoblje instituta za onkologiju koje mi je dalo vjeru da nije sve otišlo dovraga na ovom svijetu! O svojoj obitelji mogu samo reći da sam od njih i očekivala da budu na visini zadatka i da me nisu iznevjerili.

I tako, dragi moji, idemo dalje pa dokle stignemo... Ne shvaćam ovo tragično. Vjerujte, strašno je kad se to događa drugima. Kad se vama to dogodi, nekako to prihvatite i pustite da vas nagon za životom tjera naprijed. To vam mogu potvrditi sve moje suputnice tamo koje bolest nije promašila, a ni pokolebala, nego su i dalje pozitivne. Ljubim vas’, napisala je Marina na Twitteru.

Najpoznatija srpska autorica uglazbljenih stihova rođena je 1953. u Beogradu, a prvi hit koji je napisala bila je pjesma ‘Dodirni mi kolena’ grupe Zana. Premda je pjesma doživjela brojne prepjeve, u Hrvatskoj je najpoznatija Severinina verzija. Pisala je za najveće srpske zvijezde, a surađivala je i sa Zdravkom Čolićem, Oliverom Dragojevićem, Toše Proeskim, Borisom Novkovićem, Doris Dragović, grupom Magazin, Bijelim dugmetom, Mišom Kovačem i mnogima drugima.

Za Olivera je napisala jedan od najvećih hitova - ‘Što to bješe ljubav’, a za Mišu Kovača niz pjesama na albumu ‘Malo mi je jedan život s tobom’ - ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’, ‘Malo mi je jedan život s tobom’, ‘Duša mi je prazna’ i ‘Niko ne zna, kako mi je’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:03