PROŠIRENJE OBITELJI

Mark Zuckerberg podijelio fotografiju trudne supruge Priscille: Stiže treće dijete, a zna se i spol

Zuckerberg je govorio o tome kako se trudi da njegova djeca ostanu skromna unatoč obiteljskom bogatstvu

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan nakon rođenja Maxime, prve kćeri

 Planet Photos/planet/Profimedia

Mark Zuckerberg je na Instagramu objavio fotografiju sa svojom trudnom suprugom Priscillom, što potvrđuje da čekaju treće dijete, piše Daily Mail.

- Sretna Nova godina! Za sve avanture i ljubav koje dolaze u 2023. - napisao je 38-godišnji osnivač Facebooka i Mete koji sa svojom suprugom Priscillom Chan već ima dvoje djece, sedmogodišnju kćer Maximu rođenu u prosincu 2015. i petogodišnju August rođenu u kolovozu 2017. godine. Na fotografiji objavljenoj 1. siječnja, Zuckerberg nosi smoking i jednu ruku drži na trudničkom trbuhu svoje žene.

Podsjetimo, dolazak svog trećeg djeteta najavio je već ranije i dodao da mu je drago što će Max i August iduće godine dobiti novu sestricu.

Zuckerberg i njegova supruga, 37-godišnja filantropkinja i bivša pedijatrica, upoznali su se 2003. u redu za toalet na jednoj zabavi dok su oboje još bili studenti Harvarda. Ubrzo su počeli hodati te su se vjenčali devet godina kasnije, 2012., na intimnoj ceremoniji u svom dvorištu. Nakon rođenja prve kćeri, par je u javnom pismu najavio da će većinu svog novca dati u dobrotvorne svrhe, a ne svojoj djeci.

Zuckerberg i Chan zajedno su pokrenuli "Chan Zuckerberg Initiative", organizaciju posvećenu "personaliziranom učenju, liječenju bolesti, povezivanju ljudi i izgradnji jakih zajednica", te su rekli da će "99 posto njihovih Facebook dionica" uložiti u tu svrhu.

Tijekom intervjua s Gayle King 2019., Zuckerberg je govorio o tome kako svoju djecu treba držati skromnom unatoč obiteljskom bogatstvu.

- Kako odgajati djecu kada im stvarno možete dati sve, materijalno? - King je upitala, na što je osnivač Facebooka odgovorio da "prije svega, misli da im ne daju baš sve". Chan je dodala da im djeca "imaju poslove, imaju odgovornosti".

- Vodimo ih i na posao. Mark i ja ih vodimo oboje u ured da vide što radimo, kako doprinosimo - otkrila je Chan.

U podcastu Lexa Fridmana je otkrio da svaku večer prije spavanja sjedne sa svojom djecom kako bi razgovarali o stvarima za koje smatra da su "najvažnije u životu", uključujući brigu o sebi i svom zdravlju, vrednovanje svojih prijatelja i obitelji te postizanje budućih ciljeva. Chan je za The Times rekla da su ona i njezin suprug podijelili svoje roditeljske dužnosti. Ona ih priprema ujutro, a Zuckerberg se pobrine za njih "prije spavanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:30