ISKRENA RAZMIŠLJANJA

MARTIN SCORSESE OTVORIO DUŠU U INTIMNOM FILMIĆU 'Isprva mi je laknulo. Nisam trebao nikamo ići, nisam morao raditi. A onda je došla tjeskoba'

 
Martin Scorsese
 Camilla Morandi / IPA / PA Images / Profimedia

Američki redatelj Martin Scorsese snimio je kratki kućni film o vlastitom iskustvu izolacije tijekom pandemije virusa COVID-19, koji je premijerno prikazan u četvrtak na programu BBC Two. Slavni filmaš u njemu je otkrio kako mu je karantena isprva došla kao veliko olakšanje, s obzirom na njegovu poslovno pretrpanu 2020. godinu (barem njezinih prvih nekoliko mjeseci), no poslije ga je, priznao je, obuzela anksioznost.

- Nisam mislio da će sve ovo što nas je zadesilo biti tako intenzivno. Naporno smo radili na toliko različitih projekata, stvari su se samo kotrljale, a onda je odjednom došlo do rušenja i zaustavljanja...

U početku mi je laknulo. Nisam trebao nikamo ići, nisam morao raditi... A onda je nastupila tjeskoba... Shvatio sam da sam sad potpuno sam sa sobom i vrijeme je poprimilo drugi aspekt. Doživjeti to vrijeme znači shvatiti da zapravo postojiš, čak i kad samo sjediš i ne radiš ništa - kad toga postaneš svjestan, osjetiš olakšanje i slobodu - ispričao je 77-godišnji Scorsese, a prenosi BBC.

Sve dok koronavirus nije zaustavio svjetsku filmsku industriju, slavni redatelj radio je na svom prvom vesternu "Killers of the Flower Moon" s Leonardom DiCaprijem i Robertom De Nirom u glavnim ulogama.

- Još ne znam kad ćemo moći započeti produkciju ovog filma... Ali znam da ćemo ga, zahvaljujući milosti vremena i života, nekako ipak producirati. Kakva će ta produkcija biti, u to baš i nisam siguran... No radujem se budućnosti jer ću sa sobom ponijeti sve što sam bio prisiljen naučiti u ovim okolnostima - a to je biti u stanju brinuti se o ljudima koje volite i biti s njima koliko god možete - zaključio je Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 05:54