DNEVNIK DROGIRANJA

Matthew Perry: ‘Kada sam imao višak kilograma, to je bio alkohol; kad sam bio mršav, to su bile tablete‘

Zvijezda ‘Prijatelja‘ svoju iznimno mršavu građu pripisuje svojoj ovisnosti o opioidima

Matthew Perry

 Abc/Planet/Profimedia

Američki glumac Matthew Perry otkrio je u svojim memoarima koji će biti objavljeni 1. studenog, kako je njegov fizički izgled koji se mijenjao tijekom 10 sezona hit serije "Prijatelji" bio najbolji pokazatelj koje je droge koristio u to vrijeme.

"Možete pratiti putanju moje ovisnosti ako mjerite moju težinu od sezone do sezone", piše glumac u knjizi "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", kako donosi Page Six.

"Kada imam višak kilograma, to je alkohol; kad sam mršav, to su tablete. Kad imam kozju bradicu, to je puno tableta", piše Perry,

Danas 53-godišnji glumac kaže da je do kraja treće sezone silno popularnog NBC-jeva sitcoma, u kojem je glumio Chandlera Binga, pokušavao nabaviti 55 tableta Vicodina dnevno - inače bi se "jako razbolio".

Zvijezda serije "Three to Tango" svoju iznimno mršavu građu pripisuje svojoj ovisnosti o opioidima, jer lijekovi potiskuju apetit i izazivaju povraćanje. Piše da mu je tjelesna težina varirala "između 58 do čak 102 kilograma" tijekom serije.

Perryjevi memoari također otkrivaju da se jedan od njegovih boravaka na rehabilitaciji dogodio neposredno nakon snimanja njegova vjenčanja s Monicom Geller koju je tumačila Courteney Cox. Perry je ispričao da je odmah "odvezen natrag u centar za liječenje u kamionetu kojim je upravljao tehničar" čim su završili scenu.

Unatoč svim naporima da se otrijezni, zvijezda serije "17 Again", 2019. godine suočio se s velikim zdravstvenim problemima kada mu je puklo debelo crijevo zbog golemih količina opioida koje je ubrizgavao.

"Stavili su me na uređaj koji se zove ECMO stroj, koji diše za tvoje srce i pluća. A to se zove Zdravo Marijo. Nitko to ne preživi", rekao je glumac nedavno za People

Perry kaže da je sada trijezan već 18 mjeseci, dijelom zahvaljujući tome što nikada više ne želi živjeti s kolostomskom vrećicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:22