STROGI ZAKONI

Mediji fotošopirali stražnjicu Georgine Rodriguez, bila im je prevelika: ‘To što joj rade je dno‘

Manipulaciju fotografije uočili su brojni obožavatelji na društvenim mrežama, Georgina je poručila da je način na koji se žene tretiraju- pogrešan

Georgina Rodriguez

 Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Georgina Rodriguez pozirala na obiteljskoj fotografiji u crnoj haljini koja ističe njezine obline pa su je morali photoshopirati. Obitelj slavnog nogometaša, Cristiana Ronalda, okupila se za njegov 39. rođendan pa trenutak zabilježila fotografijom. Šesteročlana je obitelj pozirala oko rođendanske torte, a fotografiju su prenijeli mediji diljem svijeta. Neki uz poneku preinaku...

Novine Hamshahri su, umjesto tiskanja originala, uredili fotografiju tako da se Ronaldovoj supruzi nigdje ne vidi zaobljena stražnjica, prenosi Daily Mail. Izvor je rekao da bi Rodriguez bila jako uznemirena zbog digitalne izmjene fotografije.

"Mnogo radi na svom tijelu i jako je ponosna na svoje obline. To samo pokazuje da je pogled na žene u nekim dijelovima svijeta izokrenut. To je dno", kazao je izvor. Rodriguez je inače znala podijeliti fotografije njezinih oblina, ali otkako je njezin suprug preša u saudijski nogometni klub Al Nassr, zauzela je nešto kontroverzniji pristup u objavljivanju fotografija na društvenim mrežama.

Poput Saudijske Arabije, Iran također ima stroge zakone koji reguliraju što žene smiju, a što ne smiju nositi, koje diktira režim u Teheranu. Žene u zemlji moraju nositi veo i široku odjeću koja pokriva sve osim ruku i lica. Ukoliko prekrše pravila, utoliko mogu dobiti i do deset godina zatvora.

Manipulaciju fotografije uočili su brojni obožavatelji na društvenim mrežama. "Pokazivanje tako malo poštovanja prema ženama njihovim javnim unakaženjem govori puno", kazao je britansko-iranski glumac Omid Djalili, otvoreni kritičar teheranskog režima. Rodriguez se još o postupku ovoga medija nije oglasila.

image

Georgina Rodriguez

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 09:13