OSTAJU PRIJATELJI

Medijski tajkun i bivši model brakorazvodnu parnicu okončali za pet tjedana: Ne zna se kome idu ranč, ovce, goveda...

Ne zna se kako su Jerry Hall i Rupert Murdoch podijelili imovinu stečenu u braku. Samo nekretnine vrijede 300 milijuna eura

Rupert Murdoch i Jerry Hall

 Queensofthenorth/mega/The Mega Agency/Profimedia

Samo pet tjedana otkako je javnost doznala da je brak Jerry Hall (66) i Rupert Murdocha (91) gotov, par se i službeno razveo. No, "ostaju dobri prijatelji".

Iako su se u srijedu u američkim i britanskim medijima pojavili napisi u kojima se spekuliralo da je Hall sudu u Los Angelesu uputila molbu za poništenje zahtjeva za razvod, danas je stigla potvrda da je njihova priča završila.

Mediji su dobili "zajedničku izjavu Roberta S. Cohena, odvjetnika Ruperta Murdocha, i Judy Poller, odvjetnice Jerry Halla".

"Jerry Hall i Rupert Murdoch finalizirali su svoj razvod. Ostali su dobri prijatelji i žele jedno drugome sve najbolje u budućnosti", piše kratko i jasno u izjavi.

Par je bio zajedno šest godina - njoj je to bio drugi, njemu četvrti brak, a u lipnju se počelo pričati da su se razišli.

Prvo je nije bilo na njegovoj velikoj ljetnoj zabavi u galeriji Serpentine u Londonu. Ne samo da nije bilo Jerry, nego se na druženju nije pojavio nitko od članova njezine obitelji i prijatelja. A svi su znali da je Jerry duša i srce društvenih okupljanja. Par je posljednji put viđen zajedno u javnosti u Londonu u kolovozu 2021. godine, kada su snimljeni kako dolaze na večeru u jedan restoran.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall

Mega/The Mega Agency/Profimedia

Mediji su tvrdili da je medijski tajkun okončao njihov brak putem e-maila koji je Hall primila dok je čekala da on stigne u Ujedinjeno Kraljevstvo s nekog putovanja. Njezina reakcija bila je podnošenje zahtjeva za razvod 1. srpnja u Los Angelesu, a ne u Velikoj Britaniji, gdje su se vjenčali. Zatim je unajmila bivšeg policajca, specijalca iz antiterorističke jedinice policije, da uruči Murdochu papire za razvod na vjenčanju unuke 4. srpnja.

U tom izvornom zahtjevu navela je da nema na raspolaganju sve financijske podatke svojeg supruga i uputila zahtjev da joj se osiguraju. To što je ponijela zahtjev u Kaliforniji bilo je jako važno jer se u toj američkoj saveznoj državi kod razvoda imovina stečena tijekom braka dijeli pola-pola. A Jerry i Murdoch su nakon vjenčanja potrošili gotovo 300 milijuna eura na nekretnine širom svijeta - od golemog imanja u Oxfordshireu u Velikoj Britaniji do ranča u blizini parka Yellowstone u SAD-u.

image

Golemi posjed u Oxfordshireu samo je jedna od nekretnina koje su zajedno kupili

Imp Features/Imp Features/Profimedia

Nepoznato je jesu li u dogovor o razvodu bili uključeni i stan u New Yorku vrijedan 50 milijuna dolara, ranč u Kaliforniji, vinarija u Los Angelesu, farma ovaca i goveda u Murdochovoj rodnoj Australiji, te stan u Londonu.

Razvod je finaliziran nakon što su i jedno i drugo poslušali pravne stručnjake koji su im rekli da bi bilo najbolje da se što prije dogovore i ne povlače po medijima.

Jerry Hall nije ni prije braka s Murdochom bila sirotica - zaradila je bogatstvo radeći kao model i glumica. Na kraju veze/braka s Mickom Jaggerom s kojim ima četvero djece, nagodbom je dobila više od 20 milijuna eura. Nije poznato jesu li Murdoch i Hall potpisali predbračni ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:08