SVE NAOPAKO

Mediteranski biser prvo su pregazili ruski tajkuni i instagramuše, a sada pijani nogometaši

Mikonos se sada našao u žiži javnosti nakon što je tamo uhićen nogometaš Manchester Uniteda Harry Maguire
Otok Mikonos
 Marco Simoni/Robertharding/Profimedia

Grčki otok Mikonos donedavno je bio poznat po vjetrenjačama, a u posljednje se vrijeme čini kao idealna destinacija za zabavu nakon razdoblja karantene.

Sunce, morska hrana, kokteli i dobra knjiga bili su ono što je zamišljala novnarka Daily Maila kad je rezervirala ljetovanje na Mikonosu. Zamišljala je to kao otmjeno mjesto s prekrasnim plažama i intimnim restorančićima. No po dolasku je brzo shvatila da se Mikonos ne razlikuje puno od španjolskog odmarališta Marbella, gdje je u svojm 20-ima uživala u ljetnim tulumima u preskupim barovima uz nogometaše Premier lige i televizijske zvijezde.

Sada je na Mikonosu gledala natjecatelje Love Islanda, kao i mnoge djevojke koje očajnički pokušavaju snimiti savršen selfie za društvene mreže.

Mikonos se sada našao u žiži javnosti nakon što je tamo uhićen nogometaš Manchester Uniteda Harry Maguire zbog napada na policiju. Mikonos, koji je nedavno postao glamurozna destinacija za bogate i poznate, 1960-ih je bio poznat po posjetima Brigite Bardot, Sophie Loren i Marie Callas.

U posljednje tri godine su otok posjetile zvijezde poput Leonarda DiCapria, Toma Hanksa i Kendall Jenner.

To odredište omiljeno je i drugim bogatašima. Velik dio bogatstva koje se slijeva na taj otok pripada ruskim oligarsima. Neki od njih su milijarder Viktor Rashnikov, koji je poznat po plovidbi u svojoj jahti Ocean Victory vrijednoj 230 milijuna funti. Tu je i financijski tajkun Alexander Mashkevitch, s jahtom Lady Lara dugom čak 91 metar.

No ove godine, zbog nametnutih restrikcija za turiste u Španjolskoj, Mikonos je dobio i širu publiku, pa su otok sada preplavili mnogi u potrazi za savršenom fotografijom za Instagram i velikim brojem lajkova.

Klubovi na plaži sada su preplavljeni ljudima koji koktele plaćaju više od 35 eura, s njima se fotografiraju, sve kao dokaz da su zaista bili tamo.

Tamo su i paparazzi koje su pozvale zvijezde koje ljetuju na Mikonosu.

Poznato je da su ovaj otok otkrili i nogometaši Premier lige.

Liverpoolov nogometaš Trent Alexander Arnold na Mikonos je stigao privatnim letom, a nešto kasnije je došao i njegov kolega Harry Maguire. Igrač je na odmor stigao sa zaručnicom Fern Hawkins.

Uskoro su krenule nevolje, a sve nakon što su Maguire i njegovi prijatelji sudjelovali u raskalašenoj pijanci u nekima od najekskluzivnijih barova na otoku.

Kapetan Manchester Uniteda prošlog je četvrtka počeo piti u baru na plaži SantAnna, sa skupinom prijatelja. Bili su tu Marcus Rashford i Brandon Williams, ograč snookera Judd Trump, kao i natjecatelj Love Islanda Chris Hughes. Najprije su ispraznili bocu Jack Danielsa za 400 dolara. Zatim su nastavili s koktelima i šampanjcem serviranim u replikama Faberge jaja.

Svjedoci sz ispričali da je jedan iz skupine pijanih Britanaca započeo tučnjavu s Maguireom, a spominjala se čak i avionska nesreća iz 1958. u Muenchenu, kada je sedam igrača Manchester Uniteda poginulo na povratku s utakmice. Maguire je zbog te tučnjave i uhićen, a fotografi su ga snimili prilikom izlaska sa suda na obližnjem otoku Syros 22. kolovoza.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Inače, na otoku je uobičajeno da policajci ne patroliraju u uniformama, već u civilnoj odjeći. Navodno su naredili gašenje glazbe u baru u kojem je došlo do ove tučnjave, a priča se i da su jedan bar zatvorili zbog nepridržavanja pravila o socijalnoj distanci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:35