VELIK HONORAR

Meghan i Harry angažirali poznatu PR stručnjakinju. Je li to dokaz vojvotkinjinih političkih ambicija?

Katie McCormick Lelyveld koja je bila savjetnica Michelle Obama, Hillary Clinton i Johna Kerryja, radila je za Zakladu Archewell

Meghan Markle govori na skupu One Young World

 One Young World/Ferrari/Profimedia/One Young World/ferrari/profimedia

Meghan Markle, supruga britanskog princa Harryja platila je više od 100.000 eura honorara PR agenciji Katie McCormick Lelyveld, KMLSA LLC. Ta stručnjakinja za odnose s javnošću najpoznatija je po radu za Michelle Obama, suprugu bivšeg američkog predsjednika Barracka Obame, od 2007. do 2011. godine. Radila je kao PR i za Hillary Clinton, te bivšeg predsjedničkog kandidata Johna Kerryja i zasigurno ima znanje, a i dobre veze u političkim krugovima, posebno među demokratima.

Otkriće o uplati s računa Zaklade Archewell, koju su nakon odlaska uz Velike Britanije osnovali Meghan i Harry, potaknulo je novi val glasina o velikim političkim ambicijama vojvotkinje od Sussexa. A Lelyveld je dobar izbor da joj pomogne približiti se tom cilju. Michelle Obama hvalila je njezinu "inteligenciju, brzo razmišljanje, humor, prijateljstvo i dostojanstvo".

Novac je, prema poreznoj prijavi, preko koje su američki mediji i otkrili ovaj angažman, bio namijenjen "angažiranju iskusnog strateškog savjetnika".

Nedavno se pisalo i kako se Meghan tijekom 2020. godine, sastala s Gavinom Newsomom, guvernerom Kalifornije. Ona i Harry s Newsomom su razmjenjivali mišljenja i preko video-poziva u vrijeme lockdowna. Također, Meghan je 2021. godine nazivala američke senatore na privatne brojeve, lobirajući da se u zakon unese plaćanje izostanaka s posla zbog obiteljskih razloga, primjerice porodiljnog dopusta i bolesti članova obitelji.

image

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa u UN-u

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/shutterstock Editorial/profimedia

Republikanska senatorica Shelley Capito tada je izjavila da nema pojma kako je Meghan došla do njezina broja. Prošče su godine Harry i Meghan posjetili New York, a njihov posjet izgledao je poput bilo kojeg državničkog, službenog posjeta. Par je obišao Memorijalni centar 11. rujna, a zatim su posjetili UN-u gdje su lobirali za veću ravnopravnost u dostupnosti cjepiva, a Harry se obratio predstavnicima svjetskih država s govornice.

Da Meghan ima političke ambicije, još je 2020. godine otkrio i Omid Scobie, biograf i prijatelj Sussexovih.

- Bacila je oko na mjesto predsjednice SAD. - rekao je Scobie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:14