KRALJICI PREKIPJELO

Meghan i Harry na putu bez povratka, kraljevska obitelj jasna: ‘Nakon ovog više nema natrag!‘

Meghan (39) je pristala na opsežni intervju s Oprah Winfrey. Vjeruje se da je TV emisija već snimljena
Harry i Meghan u Los Angelesu
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Harry i Meghan na dobrom su putu da izgube i sva preostala kraljevska pokroviteljstva, piše Daily Mail.

Ova vijest je stigla nakon najave da je par s poznatom voditeljicom Oprah Winfrey snimio posebnu TV emisiju u kojoj će otvoreno progovoriti o odlasku s kraljevskog dvora, novoj trudnoći i životu u Americi.

Kraljica Elizabeta II. od njih traži da se odreknu svojih veza s bilo kojim organizacijama koje su povezane s kraljevskom obitelji.

Njezinom 36-godišnjem unuku Harryju oduzeta su tri preostala počasna vojna naslova i, potencijalno, pokroviteljstvo nad Ragbi nogometnom unijom, Ragbi nogometnom ligom i Londonskim maratonom.

Meghan bi morala odstupiti s mjesta pokroviteljice Narodnog kazališta, osim ako s njima ne postigne drugačiji dogovor. Kad joj je 2019. godine dodijeljena ta uloga, to se tumačilo kao glavna gesta podrške i naklonosti jer je kraljica bila pokroviteljica te londonske institucije čak 45 godina.

Očekivalo se da će jedno sivo područje biti veza para s Commonwealthom, ali izvori iz palače sugeriraju da tako ipak neće biti.

Sinoć je potvrđeno da je Meghan (39) pristala na opsežni intervju s Oprah Winfrey, koja je jedna od najmoćnijih žena u američkom showbusinessu. Vjeruje se da je TV emisija već snimljena.

Dvije su žene bliske prijateljice i susjede u Kaliforniji, a Oprah je prisustvovala i vjenčanju vojvode i vojvotkinje od Sussexa 2018. godine i te kasnije promovirala veganski napitak u čiju je proizvodnju Meghan uložila novac.

Jedan izvor opisao je intervju kao 'jednu od najneizbježnijih i, na žalost, predvidljivih posljedica' sage Megxit.

Harry će također nastupiti u 90-minutnoj emisiji. Emitirat će se sljedeći mjesec na CBS-u, a par će razgovarati o svom preseljenju u Sjedinjene Države. To će biti prvi put da je par javno progovorio o svojoj odluci da napuste Britaniju i napuste aktivne uloge u Kraljevskoj obitelji.

Vijest o otvorenom intervjuu uslijedila je nakon objave da par očekuje svoje drugo dijete. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa na samo Valentinovo su rekli su da su presretni zbog trudnoće.

image
Fotografija kojom je mladi par objavio novu trudnoću
Misan Harriman/AFP

Odluka o sudjelovanju u razgovoru s Oprah Winfrey mogla bi razljutiti - i posramiti - kraljevsku obitelj.

To bi također moglo povećati podjele između Harryja i njegova brata, princa Williama, i Williamove supruge, vojvotkinje od Cambridgea.

Intervju će biti emitiran u dva dijela, a Meghan će prvo govoriti o svemu, od 'stupanja u kraljevsku obitelj, pa do braka, majčinstva, filantropskog rada i načina na koji se nosi sa životom pod neprestanim prismotrom javnosti'.

Tada će joj se pridružiti Harry, a par će razgovarati o svom potezu prošle godine i budućim 'nadama i snovima za svoju proširenu obitelj'. Pod nazivom 'Oprah s Meghan i Harryjem: CBS Primetime Special', program će se emitirati 7. ožujka.

Buckinghamska palača sinoć je odbila komentirati intervju, koji će se emitirati šest tjedana prije kraljičina 95. rođendana i prije proslave stotog rođendana princa Philipa.

Kraljevski izvor rekao je da s obzirom da par više nije dio kraljevske obitelji, sve odluke donesene u vezi s 'medijskim obvezama tiču se samo njih'. Oni 'nisu bili dužni' obavijestiti kraljevsku obitelj o svojim planovima.

image
Vjenčanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa
Gareth Fuller

Iako reakcije iz palače nisu bile ljutite - bilo je mnogo truda da se ne uđe u javno nabacivanje blatom sa Sussexesima - hladnoća odgovora bila je očita. No odluka da se paru oduzmu posljednje preostale kraljevske titule, nije bila reakcija na intervju.

Harry i Meghan u međuvremenu su osigurali višemilijunske ugovore s raznim tvrtkama, uključujući Spotify i Netflix, što znači da je njihova budućnost sada osigurana. No, njihova odluka da nastave komercijalne aktivnosti učinila je ikakav položaj u kraljevskoj obitelji jednostavno nemogućim, vjeruju izvori bliski dvoru.

Prije samo nekoliko dana prijatelji princa Harryja signalizirali su da je Harry odlučan da se posebno bori kako bi zadržao vojne titule: general-kapetan kraljevskih marinaca, počasni zračni zapovjednik RAF-a Honington u Bury St Edmunds-u i glavni komodor Malih brodova i ronjenja u Kraljevskom mornaričkom zapovjedništvu.

image
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dok su još bili članovi kraljevska obitelji
Daniel Leal-olivas

No kako sada izgleda, sve su njegove bitke izgubljene.

Harry će moći zadržati privatna pokroviteljstva - a on ih još uvijek ima nekoliko, poput Invictus Gamesa i WellChilda. Meghan ima dva osobna pokroviteljstva, dobrotvornu organizaciju za životinje Mayhew i Smart Works.

Najava intervjua dolazi samo nekoliko dana nakon što je Meghan u nedjelju sudskim putem osigurala zaštitu privatnosti u sporu s novinama Mail on Sunday. Sudac je presudio da je objava njezinih pisama ocu Thomasu Markleu narušila njezinu privatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:16