SUDSKA PARNICA

Meghan Markle ispričavala se na sudu: ‘Zaboravila sam, nije bilo namjerno...‘

Rekla je kako zna da je njezin pomoćnik dao informacije autorima knjige, ali je rekla da nije bila upoznata s opsegom tih informacija

Meghan Markle

 Angela Weiss/AFP

Vojvotkinja od Sussexa ispričala se sudu jer je zaboravila da je zamolila svojeg pomoćnika da autorima njene biografije prenese neke dodatne detalje o njezinom životu, piše BBC.

Opovrgnula je da je Visoki sud namjerno dovela u zabludu nakon što je u žalbenom postupku saslušan njezin bivši glasnogovornik koji je rekao da je dao informacije autorima knjige 'Finding Freedom'.

Jason Knauf kazao je sudu da mu je sama Meghan dala određene informacije da ih podijeli.

Associated Newspapers sada se žali na presudu u vezi objavljivanja pisma koje je vojvotkinja slala svome ocu.

Meghan (40) je dobila spor protiv izdavača Mail on Sunday ranije ove godine, kada je Visoki sud presudio da su ta pisma objavili nezakonito.

Pravni tim Associated Newspapersa sada nastoji poništiti ovu presudu na Žalbenom sudu, osporavajući da se radilo o privatnom i osobnom pismu i tvrde da je ono napisano s namjerom kasnijeg javnog objavljivanja.

No, na saslušanju u srijedu, Jason Knauf, bivši tajnik para za komunikacije, rekao je da se o knjizi 'rutinski raspravljalo' i 'više puta razgovaralo s vojvotkinjom osobno i putem e-maila'.

Također su planirali sastanak s autorima kako bi im se omogućile dodatne informacije o vojvotkinjinom životu, uključujući i onu o tome kako je imala 'minimalan kontakt' sa svojim polusestrama tijekom odrastanja.

Knauf je sudu predočio e-mailove vojvode od Sussexa, u kojima se raspravljalo o predloženom sastanku s autorima i potrebi da se prikrije bilo kakva umiješanost princa Harryja i Meghan u nastajanje knjige.

Bivši pomoćnik je rekao da mu je princ Harry odgovorio: 'Potpuno se slažem da kažemo da nismo imali ništa s tim. Također, ako im date pravi kontekst i pozadinu priče, to bi pomoglo da se otkriju neke istine.'

Tijekom svjedočenja, vojvotkinja je rekla kako zna da je njezin pomoćnik dao informacije autorima knjige, ali je rekla da nije bila upoznata s opsegom tih informacija.

'Kada sam odobrila dijeljenje tih podataka, nisam pregledala sve e-mailove i ispričavam se sudu zbog toga što sam to zaboravila', rekla je. 'Nisam imala apsolutno nikakvu želju niti namjeru dovesti u zabludu optuženika ili sud.'

Vojvotkinja je kazala da bi bila najsretnija da je spomenula razgovore s gospodinom Knaufom, ali je dodala da je 'daleko od toga da je neke vrlo detaljne osobne podatke koje optuženi navodi, željela plasirati u javnost'.

Drugi razlog koji je vojvotkinja navela, a zbog kojeg ranije nije otkrila e-mailove između nje i gospodina Knaufa, što u to vrijeme sudska parnica još nije došla do te faze kad bi te informacije bile potrebne. Osim toga, u listopadu prošle godine njezini su odvjetnici podnijeli zahtjev za odgodu suđenja jer je bila trudna.

Rekla je da joj je savjetovano da izbjegava stres nakon nedavnog pobačaja, koji je uslijedio ubrzo nakon što je Associated Newspapers naznačio da želi otkriti identitet njezinih pet prijatelja koji su dali intervju za američki časopis People, u kojem su spomenuli njezin odnos s ocem.

Meghan je rekla: 'U to sam vrijeme bila u prvom tromjesečju svoje treće trudnoće, doživjela sam pobačaj prije nekoliko mjeseci i osjećala sam se jako loše. Liječnik mi je savjetovao da izbjegavam stres, osobito s obzirom na nedavni pobačaj koji se dogodio nekoliko dana nakon što je optuženi zaprijetio da će otkriti imena 'izvora' za članak časopisa People, zbog čega sam hitno podnijela zahtjev za nalogom o anonimnosti. To je odobreno, ali je proces bio iznimno stresan i uzeo svoj danak fizički i emocionalno. Željela sam zaštititi privatnost svojih prijatelja, dok je tuženik, čini mi se, činio sve da ova parnica bude što nametljivija.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:12