SAMO LIJEPE RIJEČI

Meghan Markle po prvi put od smrti progovorila o kraljici Elizabeti II.

U intervjuu za Variety, vojvotkinja od Sussexa pričala je o svojim i suprugovim emocijama i druženju s britanskom vladaricom

Kraljica Elizabeta II. i Meghan, vojvotkinja od Sussexa u Cheshireu

 Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia/Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia

Prvi put od smrti britanske kraljice Elizabete II., o njoj je progovorila Meghan Markle, supruga kraljičina unuka, princa Harryja.

- Osjećam se sretnom što sam je poznavala - rekla je bivša glumica, a sada medijska poduzetnica, u intervjuu za Variety - Stvarno sam zahvalna što sam mogla biti uz svog supruga i podržati ga, posebno u teškim trenucima odlaska njegove bake.

Elizabetu II., Meghan je nazvala "najsjajnijim primjerom ženskog vodstva".

image

Meghan Markle

Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia/

- Osjećam duboku zahvalnost što sam mogla provesti vrijeme s njom i upoznati je - dodala je i rekla kako je iza kraljice ostalo golemo naslijeđe u različitim područjima života.

Tijekom razgovora prisjetila se i svojeg prvog službenog nastupa u društvu Elizabete II. kada su putovale u Cheshire gdje je kraljica svečano otvorila most i kazalište. Fotografije na kojima su njih dvije nasmijane i očito se dobro zabavljaju tada su obišle svijet. Bilo je to tijekom ono malo sretnih dana obiteljskog jedinstva, prije Megxita i odlaska Sussexovih u SAD.

image

Kate, William, Harry i Meghan pred dvorcem Windsor

Kirsty O‘connor/Afp/Profimedia/Kirsty O‘connor/Afp/Profimedia

Harry, vojvoda od Sussexa nije uspio doći do Balmorala u Škotskoj prije no što je njegova baka preminula 8. rujna. Stigao je posljednji od članova kraljevske obitelji i to avionom koji je privatno unajmio. Supruga mu se tada nije pridružila jer je kralj Charles III. navodno rekao da njezina nazočnost ne bi bila "ispravna ni prikladna". Umjesto toga, ostala je u Londonu.

Ona i Harry odali su počast kraljici dva dana kasnije pridruživši se princu Williamu i njegovoj supruzi Kate, kako bi pozdravili okupljene građane ispred dvorca Windsor. Spomenula je da je i u to vrijeme ispunjeno emocijama Harry, kao i uvijek, bio optimist. Rekao je kako je njegova baka "sada ponovno ujedinjena sa svojim suprugom".

- U velikim trenucima u životu, dobijete puno perspektive - rekla je Meghan - To vas tjera da se zapitate na što želite usmjeriti svoju energiju. Mi smo trenutno puni energije i uzbuđeni zbog svih stvari koje radimo. Također smo usredotočeni na našu zakladu. Mnogo toga što radimo uključuje područje humanitarnog rada - kazala je vojvotkinja.

image

Meghan Markle nastavlja raditi podcast Archetypes za Spotify

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ona je ovih dana jako aktivna - nastavlja sa svojim podcastom Archetypes na Spotifyju, a prije nekoliko dana pojavila se i na skupu Women@Spotify, gdje je pohvalila hrabrost prosvjednika u Iranu. U znak podrške, vojvotkinja je održala govor noseći majicu s porukom: "Žene. Život. Sloboda", ispisanom na farsiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:34