SLAVNI PAR MORA NA SUD

Meghan Markle tužila njena sestra: Od vojvotkinje traži 38 isprika i priznanja o lažima. Poziv će dobiti i Harry

Tužba za se temelji na nizu izjavama zabilježenih u intervjuu koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey. Par želi izbjeći suđenje
 /Doug Peters/pa Images/profimedia

Princ Harry dobit će poziv za svjedočenje na sudu. Polusestra njegove supruge Meghan, Samantha Markle podigla je tužbu za klevetu protiv Meghan. Naravno, pred suca bi trebala izaći i sama Meghan.

image

Samantha Markle

Gb News/Ferrari/Profimedia/Gb News/ferrari/profimedia

Samantha Markle od početka sapunice "Meghan se udaje za Windsora" ima zategnut odnos sa 17 godina mlađom sestrom, kao uostalom i cijela obitelj Markle tj. očeva strana njezine obitelji.

Prema pisanju britanskog i američkog medija, Samantha je još u petak predala papire na sud u kojima traži da odbjegli princ i njegova supruga u sudnici odgovore na niz pitanja te želi dokazati da je Meghan iznijela niz "lažnih i zlonamjernih izjava" tijekom zloglasnog intervjua koji je par napravio u ožujka 2021. s Oprah Winfrey.

image

Oprah Winfrey intervjuirala princa Harryja i Meghan Markle

Cbs/Ferrari/Profimedia/Cbs/Ferrari/Profimedia

Tužiteljica u zahtjevu traži da par bude saslušan istoga dana, no u odvojenim razgovorima koji se snimaju.

A prema pisanju The Mirrora, nezadovoljna Samantha želi da vojvotkinja od Sussexa dobiti čak 38 priznanja tijekom izlaganja.

Ne samo da želi da Meghan prizna kako je lagala o njihovu odnosu i odrastanju e da bi svijetu bolje prodala priču "od trnja do zvijezda" ili ("od siromašnog predgrađa do dvora") nego i želi da Meghan povuče sve optužbe protiv kraljevske obitelji te da jasno i glasno kaže "Kraljica Elizabeta nije bila rasistica" i "Kralj Charles nije rasist".

Ona optužuje polusestru, da skriva dokaze i opstruira sve pokušaje da javnost dozna istinu.

I Thomas Markle, otac obiju žena, trebao bi svjedočiti na suđenju, kao i bivši zaposlenik kraljevske obitelji Jason Knauf, zatim Samanthina kći Ashleigh Hale (koja, inače, ima bolji odnos s Meghan nego s majkom), te stručnjak za cyber-sigurnost Christopher Bouzy.

Odnosi sestara bili su zategnuti i prije no što su Meghan i Harry štošta rekli u intervjuu koji se danas čini poput mlake vodice naspram prinčevoj biografiji. Meghan je više puta optužila sestru (kao i oca i brata) da su prodavali priče britanskim tabloidima s kojima Sussexi vode neprekidnu borbu.

image

Oprah Winfrey intervjuirala princa Harryja i Meghan Markle

Cbs/Ferrari/Profimedia/Cbs/Ferrari/Profimedia

Samantha je uložila tužbu od 75.000 dolara nakon što je Meghan u razgovoru s Oprah rekla da je odrasla kao jedinica, te lagala o tome kada su se ona i Samantha posljednji put vidjele. A to je, tvrdi se u tužbi, Samanthu Markle izložilo "poniženju i mržnji". Ona ne želi odustati od borbe s parom posebice zato što oni nastavljaju "proizvoditi sadržaj", pišući knjige i snimajući serije. Prošlog mjeseca ona je Harryja nazvale "emocionalno nerazvijenim".

Sud je odredio miritelja u pokušaju da se izbjegne suđenje, no po svemu sudeći Meghan pokušava učiniti sve da slučaj bude odbačen zbog neutemeljenosti optužbi. Njezini odvjetnici tvrde kako Samanthine primjedbe "nemaju mjesta na ovom ili bilo kojem drugom sudu", jer se od porote traži da se bavi definiranjem značenja "bliskog odnosa".

- Ona traži od suda da odluči jesu li ona i Meghan ikada bile bliske, koliko puta su im se putovi susreli u odrasloj dobi, te je li Meghanin osjećaj da je odrasla kao jedinica, pogrešan ili ispravan. - rekli su Meghanini odvjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23