BRITANCI ZADOVOLJNI

Meghan ne dolazi na Charlesovu krunidbu jer ne može podnijeti pomisao da je (opet) izviždaju? ‘Njen ego je u pitanju‘

Britanski novinar uvjeren je da je Kate Middleton posebno oduševljena što se neće morati suočiti sa svojom ‘podmuklom šogoricom‘ na krundbi

Meghan Markle i princ Harry

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Iz britanske kraljevske palače jučer i danas dopirala je samo jedna rečenica - riječima pokojne kraljice Elizabete II.: ‘Hvala Bogu da Meghan ne dolazi.‘

Tako barem tvrdi britanski novinar i TV voditelj Dan Wootton, koji je za britanski tabloid Daily Mail komentirao stanje u britanskoj kraljevskoj obitelji nakon što je objavljeno da princ Harry sam dolazi na očevu krunidbu. Meghan Markle ostaje ‘preko bare‘.

Wootton je uvjeren da je princeza od Walesa, Kate Middleton, posebno oduševljena što se neće morati suočiti sa svojom ‘podmuklom šogoricom‘ na krunidbi njihova svekra, kralja Charlesa. No, ne bi bilo iznenađujuće ni da njezin suprug, princ William, plane na svog brata koji je izazvao brojne požare svojim dokumentarcem na Netflixu, ali i autobiografijom ‘Spare‘ (‘Rezerva‘).

U vrijeme kada su Windsori morali nastupiti ujedinjeno kako bi se nosili sa smrću kraljice Elizabete, oni su umjesto toga proveli mjesece gaseći požare koje su namjerno zapalili Sussexi.

image

Kate Middleton, princ William, princ Harry i Meghan Markle

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Wootton smatra da je kralj trebao potrgati Harryjevu i Meghaninu pozivnicu, ali navodi da je svjestan da Charles prije svega ostaje posvećeni otac koji naivno vjeruje da će kod njegova sina prevladati razum te da će im se odnos s vremenom popraviti. Wootton također navodi da su Harry i Meghan trenutno posvećeni svojoj misiji ‘kamikaza‘, odnosno da rade na tome da sruše britansku monarhiju dok još uvijek zgrću milijune zarađujući na njegovoj kraljevskoj krvi i titulama.

"No, na kraju, ne sumnjam u to da se Meghanin nedolazak svodi, kao i uvijek, na njezin golemi ego i opsjednutost da bude idolizirana, a ne na pokušaj da kraljevskoj obitelji omogući mirnu krunidbu i tjedan", piše Wootton za Daily Mail.

Nakon što su je izviždali pred katedralom svetog Pavla, Meghan nije mogla ponovno preuzeti taj rizik, pogotovo s obzirom na to što je razmišljala da sa sobom povede i djecu. Da je postojao način da Meghan bude na krunidbi, a da je ne izviždaju, nazvala bi Eltona Johna i molila da njegov privatni zrakoplov dođe po nju bez oklijevanja.

Wootton također predviđa da će Harryjev prijem biti poprilično hladan.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Mega/The Mega Agency/Profimedia/

Osim princeza Eugenie i Beatrice koje su mu i ranije opraštale, u kraljevskoj obitelji više nema sigurnog utočišta za Harryja, a u posljednjih nekoliko mjeseci članovi obitelji osuđivali su njegove postupke. To uključuje njegove bivše prijatelje Zaru Phillips i Mikea Tindalla, pa čak i Sarah Ferguson, vojvotkinju od Yorka, koja zna ponešto o tome kako je biti ‘outsider‘ u kraljevskoj obitelji.

Koliko je duboko to nezadovoljstvo pokazuje i činjenica da stariji članovi kraljevske obitelji više neće tolerirati razgovore nasamo s Harryjem jer vjeruju da postoji prevelik rizik da bi sve moglo procuriti do Meghanine prijateljice Oprah Winfrey ili pak do Gayle King.

Kao otac, Charles je i dalje utučen zbog toga kako su stvari ispale s njegovim najmlađim sinom i snahom, koju je ponosno pristao prošetati do oltara na njihovu vjenčanju.

"Nije jasno jesu li princ Archie i princeza Lilibet ikada bili pozvani na samu ceremoniju, ali siguran sam da će kralj osjetiti tračak tuge što neće imati priliku biti sa svim svojim unucima na nedvojbeno najvažniji dan u njegovu životu", piše Wootton.

On je također uvjeren da bi Meghan, bez ikakve sumnje, pokušala potisnuti kralja Charlesa III. tijekom njegove vlastite krunidbe. William je već privatno izrazio bojazan da Sussexovi sigurno planiraju neku vrstu PR trika kako bi pokazali da su ostali u kontaktu s ljudima. Taj rizik je sada nestao. Harry će doletjeti i otići za tren oka, piše Wootton, i trebao bi se osjećati duboko posramljen zbog ‘užasnog tretmana koji je priuštio svome ocu u posljednje tri godine‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:17