AFERA SPOTIFY

Meghan optužena za lažiranje intervjua: ‘Samo cvilite i žalite se na kraljevsku obitelj. Nikog nije briga za vas‘

Voditelj inovacija i monetizacije popularnog Spotifyja, u svojoj je epizodi nazvao Sussexove ‘je***** prevarantima‘

Meghan Markle tijekom intervjua

 Spotify/Planet/Profimedia

Meghan Markle optužena je za lažiranje nekoliko intervjua za svoj podcast "Archetypes", barem prema tvrdnjama ‘izvora‘ iz industrije. Oni navode da je vojvotkinja od Sussexa imala nekoliko članova svog osoblja koji su vodili intervjue s njezinim gostima prije nego što je uopće zvuk njezina glasa montiran u posljednjim epizodama podcasta.

Optužbe su se pojavile samo nekoliko dana nakon što je otkriveno da je ugovor Sussexovih sa Spotifyjem vrijedan 20 milijuna dolara raskinut "uzajamnim dogovorom", izvijestio je Podnews koji se bavi podcastima.

Prema Daily Mailu, "više izvora" je tvrdilo da su "neke intervjue u emisiji odradili drugi djelatnici, a audio 41-godišnje Meghan je naknadno montiran", iako Podnews nije istaknuo nijednu konkretnu epizodu gdje se ovo moglo primijeniti.

U svom podcastu koji se sastojao od 12 epizoda ugostila je niz istaknutih gostiju, uključujući Mariah Carey, Serenu Williams i Mindy Kaling, od kojih je samo potonja zapravo podijelila sliku sebe kako je intervjuira vojvotkinja. Međutim, iako je Meghan možda intervjuirala nekoliko vrlo istaknutih gostiju za popularnu emisiju, ovo nije prvi put da su postavljena pitanja o njezinom doprinosu procesu intervjuiranja drugih ljudi koji su se pojavili u "Archetypesu".

image

Meghan Markle

Cb/Cb/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Cb/cb/backgrid/backgrid Usa/profimedia

U kolovozu prošle godine, jedna od gošći podcasta, Allison Yarrow, novinarka iz New Yorka, otkrila je da zapravo nije razgovarala s Meghan kada je bila intervjuirana za emisiju, već s članom njezine producentske kuće.

Allison, koja se pojavila u epizodi emisije pod nazivom "To ‘B‘ or not to ‘B‘?" u kojem je ‘istraživala podrijetlo i pošast engleske riječi "b***h", otkrila je u objavi na društvenim mrežama, nedugo nakon što je njezin intervju snimljen, da se razgovor zapravo odvijao s audioproducenticom Farrah Safarfi.

Uz svoju fotografiju ispred znaka za Gimlet, tvrtku za audio produkciju, Allison zahvaljuje Farrah što je tako "izvrsna novinarka".

Prošlog su tjedna Spotify i tvrtka za audioprodukciju Sussexovih, Archewell Audio, objavili zajedničku izjavu o odluci da ne produže Meghanin podcast za drugu sezonu, rekavši da su se "međusobno dogovorili da se raziđu".

Podsjetimo, Meghan i Harry su navodno potpisali ugovor vrijedan 20 milijuna dolara sa Spotifyjem za projekt krajem 2020., ali oni bliski streaming divu tvrdili su da kraljevski par nije zadovoljio po pitanju produktivnosti koja je potrebna za primanje pune isplate, izvijestio je Wall Street Journal.

image

Meghanin podcast

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Odluka o ukidanju vojvotkinjinog podcasta usmjerenog prema ženskoj publici uslijedila je nakon izvješća da je Spotify bio uključen u rasprave o nastavku emitiranja emisije, no smatra se da su ti razgovori zapeli.

WME, agencija za talente koja je nedavno potpisala ugovor s Meghan, izjavila je za Wall Street Journal da je "tim koji stoji iza Archetypesa i dalje ponosan na podcast koji su kreirali na Spotifyju" te naglasili da "Meghan nastavlja razvijati više sadržaja za publiku Archetypesa na drugoj platformi".

Međutim, dan nakon što je objavljena vijest o Meghaninom i Harryjevom prekidu ugovora sa Spotifyjem, Bill Simmons, voditelj inovacija i monetizacije popularnog Spotifyja, u svojoj je epizodi nazvao Sussexove "je***** prevarantima".

Bill, sportski novinar koji je osnovao podcast mrežu "The Ringer" i prodao je Spotifyju 2020. za 200 milijuna dolara, obrušio se na princa Harryja, rekavši da se sastao s kraljevskom obitelji putem Zooma, a na sastanku je, kaže, pokušao "pomoći s idejom za podcast".

Bill je dugo bio kritičan prema Harryju, rekavši prošlog siječnja da je "neugodno" biti povezan s istom audio tvrtkom koja je emitirala podcast Sussexovih.

- Lansirajte tog tipa na sunce - rekao je, prenosi sportska web stranica The Big Lead.

- Umara me. Što on donosi na stol? Samo cvili i stalno daje intervjue. Koga briga za njega? Koga briga za njegov život? - dodao je Simmons i naglasio da Harry "nije bio ni najdraži sin".

- Živite u je***** Montecitu i samo prodajete dokumentarce i podcaste i nikoga nije briga što imate za reći o bilo čemu, osim ako ne govorite o kraljevskoj obitelji i samo se žalite na njih - zaključio je.

Inače, Spotify je najavio da će otpustiti oko 200 članova osoblja, oko dva posto njihove radne snage, koji rade unutar njihovih podcast timova. Razlog tome navodno su poteškoće u stvaranju profitabilnih podcasta, unatoč njihovoj popularnosti među slušateljima.

Međutim, pretpostavlja se da je Meghan nestrpljiva nastaviti snimati svoj podcast i navodno traži "novi dom" za njega.

Priča se da majka dvoje djece također radi na nekoliko drugih projekata, a kruže glasine da je spremna oživjeti svoju web stranicu za wellness i lifestyle "The Tig", dok se posljednjih dana također pisalo da bi Meghan uskoro mogla postati najnovije lice modne i kozmetičke marke Dior.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:17