KRALJEVSKO VJENČANJE

MEGHAN OTKRILA NOVE POJEDINOSTI O SVOJOJ VJENČANICI Gledatelje je ipak zaintrigiralo nešto potpuno drugo: 'Pa što joj se to dogodilo?'

 
 Profimedia, Planet

Vrlo očekivani dokumentarac ITV-a, 'Kraljica svijeta' možda je usredotočen na kraljicu Elizabetu, no ipak, nakon emitiranja, najviše se priča o Meghan Markle, piše Daily Mail.

Vojvotkinja od Sussexa pojavila se u epizodi prikazanoj u srijedu kad je po prvi puta nakon zaruka došla isprobati svoju vjenčanu haljinu. Mnogi gledatelji rekli su da su pratili seriju samo zbog tog trenutka.

Međutim, kritičari su odmah primijetili da Meghan lagano gubi svoj američki naglasak.

Meghan Markle arrives at St George's Chapel at Windsor Castle for her wedding to Prince Harry in Windsor, Britain, May 19, 2018. Andrew Matthews/Pool via REUTERS
Andrew Matthews/Pool / REUTERS
Meghan Markle

U prikazanoj epizodi, vojvotkinja s Givenchyjevom dizajnericom Claire Waight Keller raspravlja o ideji da na svojem 4,5 metra dugom velu oda priznanje nacijama Commonwealtha, njih ukupno 53. Kazala je i kako je imala puno povjerenje u Keller te joj je prepustila izradu haljine i vela nakon svega nekoliko sastanaka. Inače, za izradu haljine i vela bilo je potrebno 500 radnih sati, a kako bi osigurali da veo ostane blistavo bijel, vezilje su prale ruke svakih pola sata.

Meghan je konačnu kreaciju prvi put vidjela tek nekoliko sati prije vjenčanja. U dokumentarcu se prisjeća tog trenutka i opisuje kako se osjećala kad je prvi put vidjela haljinu. U dirljivoj sceni Meghan opisuje i kako su odlučili u veo utkati 53 različita cvijeta od kojih svaki predstavlja po jednu zemlju commonwealtha te kako je to bilo pravo iznenađenje za Harryja jer o tom naumu nije ništa znao.

Prince Harry and Meghan Markle leave St George's Chapel in Windsor Castle after their wedding.  Saturday May 19, 2018.  Andrew Matthews/Pool via REUTERS
REUTERS

Među utkanim cvjetovima je i cvijet kimonanta, drveta koji raste u vrtu Nottingham Cottagea, mjesta gdje Meghan i Harry žive, te cvijet maka, karakterističan za Meghaninu rodnu Kaliforniju. Meghan je također odlučila u vjenčanicu ugraditi i komadić plave tkanine s odjeće koju je nosila na prvom izlasku s Harryjem te je na taj način, kao dio stare tradicije, nosila i 'nešto plavo'. Mnogi gledatelji su upravo taj dio proglasili najromantičnijim dijelom dokumentarca.

Nakon emitirane epizode, nije dugo trebalo da se Twitter užari od, mahom pozitivnih, komentara. Jedna je komentatorica tako napisala da joj je Meghanina haljina najdraža od svih kraljevskih vjenčanica, dok je druga dodala da svi ionako gledaju taj dokumentarac samo zbog Meghan.

Prince Harry and Meghan Markle kiss as they leave St George's Chapel at Windsor Castle following their wedding in Windsor, Britain, May 19, 2018. Brian Lawless/Pool via REUTERS
REUTERS

No neke gledatelje šokirao je novi Meghanin naglasak te su prokomentirali da zvuči bitno drugačije te kako je kroz sličnu promjenu prošla i Kate, Williamova supruga. Neki su čak krenuli nagađati da Megnan ide na neke govorne vježbe te primijetili kako sada zvuči 'puno mekše', baš onako 'kraljevski'.

Neki su komentari bili i pomalo posprdni te promjenu Meghanina naglaska usporedili s onom Madonninom otprije nekoliko godina.

Inače, ovo je prvo Meghanino pojavljivanje u nekom dokumentarcu otkako je postala članicom kraljevske obitelji. Za tu je priliku odjenula, čini se, istu plavu opravu kreatora Rolanda Moureta koju je imala i u nedavnom pojavljivanju s majom Doriom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:34