‘SPARE‘

Memoari princa Harryja uzdrmat će cijelu kraljevsku obitelj: ‘Posljedice knjige bit će dalekosežne i destruktivne‘

Nedavno je objavljeno da će se knjiga zvati ‘Spare‘ te da će izaći 10. siječnja sljedeće godine

Princ Harry

 Stephane De Sakutin/Afp

Posljedice dugoočekivane knjige princa Harryja bit će dalekosežne i vrlo destruktivne, kaže kraljevski autor Richard Fitzwilliams za Daily Mail.

Nedavno je objavljeno da će se knjiga zvati ‘Spare‘ te da će izaći 10. siječnja sljedeće godine.

Naslov dolazi od izraza ‘The heir and spare‘ ili ‘nasljednik i rezerva‘, a odnosi se na osobu koja je sljedeća u nasljednom redu. U ovom slučaju trenutni nasljednik je princ William, a ‘rezerva‘ je princ Harry.

Prema Fitzwilliamsu, naslov knjige je ‘senzacionalan‘ te implicira da Harry nije bio cijenjen i da se nije osjećao kao da je u središtu događaja.

Penguin Random House je u svom priopćenju za javnost opisao knjigu kao sirovo i nepokolebljivo iskrenu, a Fitzwilliams vjeruje da je Buckinghamska palača izrazito zabrinuta zbog nje, pogotovo jer se pojavljuje u prvim mjesecima vladavine kralja Charlesa III.

- Sigurno će biti intervjua, ekranizacije i beskrajnih špekulacija o ovim memoarima, kaže kraljevski autor.

Mark Borkowski, pisac i stručnjak za promidžbu, također tvrdi da će šteta za kraljevsku obitelj biti velika.

- Charles bi tako mogao odlučiti ne dati titulu princa i princeze njihovoj djeci, pa čak i povući njihove titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa, smatra Borkowski i upozorava da kraljevska obitelj očekuje najgore.

- Za novoga kralja, koji još uvijek planira svoju krunidbu, ovo nije moglo doći u gore vrijeme, dodaje.

Charlesova službena ceremonija krunidbe održat će se 6. svibnja 2023., točno na četvrti rođendan Harryjeva i Meghanina sina Archieja pa su tako korisnici društvenih mreža počeli sumnjati kako je taj datum namjerno odabran.

Ranije ovoga mjeseca, Tom Bower, koji je napisao knjigu ‘Osveta: Meghan, Harry i rat između Windsora‘, rekao je za Page Six da je kraljevska obitelj ‘jako nervozna‘ zbog Harryjeve knjige, koju je Bower opisao kao ‘tempiranu bombu‘.

Također je rečeno da će Charles zabraniti Harryju da prisustvuje krunidbi ako će u njegovoj knjizi biti negativnih komentara o kraljici-supruzi Camilli.

- Jedno je ako Harry napadne Charlesa u knjizi, ali ako to napravi Camilli, ne sumnjam da će Charles stati na stranu Camille, kaže Bower za Daily Beast i ističe da je novi monarh ‘nevjerojano zaštitnički nastrojen‘ prema svojoj supruzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:27