ROSE MCGOWAN

'MENE SU POSRAMILI, A MOM SILOVATELJU SU SE ULIZIVALI' Slavna glumica iznijela teške optužbe na račun filmskih moćnika

 Tim P. Whitby / Getty Images for Sundance London

Glumica Rose McGowan optužila je moćnog holivudskog producenta za silovanje kroz niz objava na Twitteru u četvrtak. Osim toga, obrušila se i na ostale djelatnike u filmskoj industriji koji su je obeshrabrili da tad prijavi napad.

‘Jedna mi je odvjetnica rekla da s obzirom na scene seksa koje sam snimala za potrebe filmova, nikad neću dobiti tu bitku na sudu protiv šefa studija’, rekla je McGowan u odgovoru na rasprava u tome zašto žene ne prijavljuju silovanje, piše Daily Mail.

‘Takvo je ponašanje javna tajna u Hollywoodu i još su me posramili dok su se istovremeno ulizivali mom silovatelju’, napisala je u drugom tvitu, a onda dodala da je njezin bivši prodao njihovu privatnu snimku seksa upravo tom nasilniku te da zato nije imala šanse na sudu.

McGowan je u posljednjoj objavi napisala: ‘Vrijeme je za prokletu iskrenost na ovom svijetu.’

Glumica, koja je najpoznatija po ulozi u TV seriji ‘Čarobnice’ (‘Charmed’), nije htjela imenovati navodnog silovatelja. No, njezini poznanici i ljudi bliski industriji počeli su sužavati popis imena koji bi mogao doći u obzir.

Ranije ovaj tjedan McGowan je prozvala Donalda Trumpa zbog mizoginih izjava.

Američka se glumica tokom godina transformirala iz starlete na crvenom tepihu u aktivisticu i feministicu.

U eseju koji je napisala za Hollywood Reporter prošli mjesec, obrušila se na ceremoniju crvenog tepiha koju je opisala kao ‘vizualno silovanje’. ‘Moje iskustvo s crvenim tepihom zapravo je putovanje od prkosa preko prešućivanja do konačnog odbijanja igranja uloge s izmišljenim pravilima koje se prenose u zastarjelom sustavu’, napisala je.

‘Prodavanje sebe koju ne prepoznajem i reklamiranje neke druge sebe nije mi više imalo smisla. Na jednom od zadnjih crvenih tepiha na kojima sam bila novinarka me pitala smatram li i ja, poput Cate Blanchett, da je neprimjereno da kamera ‘šeće’ po mom tijelu. Rekla sam joj da mislim da je to vizualno silovanje’, dodala je.

Glumica je dvije godine bila zaručena za glazbenika Marilyna Mansona, a od 2007. do 2009. bila je u vezi s redateljem Robertom Rodriguezom. Prije tri godine udala se za umjetnika Daveyja Detaila, no razveli su se u veljači ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:23