NEOBIČAN RITUAL

Menstrualnom krvlju šprica svoje biljke: ‘Puno su sretnije zbog toga‘

Jessica Marie mentorica je za sinkroniziranje menstrualnog ciklusa i njezin video o špricanju biljki menstrualnom krvlju je viralan

Tiktokerica tvrdi da je riječ o drevnom ritualu

 /Screenshot/TikTok

Mentorica za sinkroniziranje menstrualnog ciklusa Jessica Marie na društvenim mrežama i svom blogu dijeli savjete o tome kako se nositi s emocijama tijekom PMS-a, kako koristiti menstrualnu čašicu, kako riješiti hormonsku neravnotežu i sličnim temama, a viralnu pažnju privukla je videom u kojem svojom menstrualnom krvlju šprica biljke u svom vrtu.

„Idem vratiti moju menstrualnu kriv zemlji i mojim biljkama”, započela je video tiktokerica.

„Jeste li znali da menstrualna krv sadrži toliko dobrih nutrijenata i minerala kao što su dušik i kalij koji su nužni za rast i razvoj biljaka”, objašnjava Jessica.

„Tijekom povijesti uvijek se vjerovalo da ženska menstrualna krv je nevjerojatno moćna i da ima mogućnost pomoći zemlji da se zaliječi i pomoći da narastu zdrave biljke i urod. Ovo je praksa koja postoji već duže vrijeme”, objašnjava mentorica podrijetlo ovog tretmana za biljke.

„Vraćanje moje menstrualne krvi zemlji i mojim biljkama način je da izrazim zahvalnost jer Majka Zemlja održava naš život svakog dana, pa kako da ja ne učinim nešto što pomaže održati njezin život?”, opisuje svoje razloge, a potom donosi i zaključak.

„Znam da su moje biljke puno sretnije zbog toga.”

@awaken_the_wild Have you done this before? It truly is such a beautiful way to give gratitude to our beautiful mother earth and since i’ve started doing this, it has really deepened my relationship with my bleed and my connection to the earth. 10/10 would recommend! #cyclesyncing #cyclesyncingcoach #menstrual #menstrualcare #womenoftiktok ♬ Naturaleza - Mose Edit - Mose & Danit

Video je u manje od tjedan dana pogledalo preko 2 milijuna ljudi. Neki su ovaj ritual smatrali bizarnim, neki su se našalili, ali neki su se i pitali kako uspije prikupiti menstrualnu krv. Jedan komentar potakao je Jessicu da objasni povijesno podrijetlo ovog rituala u sljedećem videu.

„Ovo je drevni ritual koji se radi tisućljećima u kulturama u cijelom svijetu. Dozvolite mi da vas naučim. U drevnom Egiptu vjerovali su da je ženska menstrualna krv dar od boga Isisa, boga plodnosti i obilja. Stoga, davali su menstrualnu krv zemlji kako bi joj zahvalili. Žene su vjerovale da je njihova menstrualna krv toliko moćna da su je stavljale na svoje lice kako bi spriječile starenje. Ako su imale strije, stavile bi menstrualnu krv na njih. Koristila se ženska menstrualna krv kako bi se zaliječili ljudi i zemlja”, a navodi da je slično vjerovanje prisutno u Africi te domorodačkim kulturama Južne i Sjeverne Amerike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:09