IZVIJESTILA POLICIJA

Metak izvađen iz ramena redatelja kojeg je ranio Baldwin bit će dokaz u slučaju pucnjave na setu

Zasad protiv nikoga sa seta nije podignuta optužnica, no za to ipak postoji mogućnost, rekao je šerif Adan Mendoza
Alec Baldwin 
 Angela Weiss/AFP

Šerif okruga Santa Fe, Adan Mendoza, u srijedu je rekao da su vlasti pronašle olovno zrno ispaljeno iz oružja koje je glumac Alec Baldwin koristio na prošlotjednom snimanju filma na kojemu je poginula snimateljica.

Mendoza i okružna odvjetnica Mary Carmack-Altwies održali su konferenciju za medije šest dana nakon što je Baldwin slučajno upucao i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins tijekom vježbe za snimanje filma "Rust" u Novom Meksiku.

Nesreća se dogodila dok je Baldwin vježbao scenu koja uključuje upiranje pištolja prema kameri. Glumac je vjerovao da se u njemu ne nalazi pravo streljivo.

Zasad protiv nikoga sa seta nije podignuta optužnica. Mendoza je rekao da je prerano govoriti o tome, no dodaje kako za to ipak postoji mogućnost. Na setu je pronađeno još metaka, izjavio je.

Mendoza je također izvijestio kako je njegov ured prikupio otprilike 600 dokaza sa seta, uključujući i ono za što vjeruje da je Colt revolver iz kojega je Baldwin pucao. Zaplijenjeno je i oko 500 komada streljiva. Svi predmeti dostavljeni su FBI-jevu kriminalističkom laboratoriju u Quanticu.

Vlasti su u petak objavile kako je pomoćnik redatelja Dave Halls izjavio da je oružje bilo "hladno", tj. da u njemu nije bilo pravo streljivo. Hutchins je pogođena u prsa, a redatelj Joel Souza, koji je stajao iza nje, u rame.

Upravo će metak izvađen iz ramena ranjenog redatelja biti glavni dokaz u istrazi - Mendoza je, naime, na konferenciji za medije rekao kako se čini da je "metak izvađen iz Souzina ramena isti onaj koji je ubio Hutchinsovu, ali da će medicinski istražitelj to još morati potvrditi".

Snimateljica je prebačena u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom, a Souza je nakon liječenja pušten iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:40