SVI ALLENOVI GRIJESI

Mia Farrow: ‘Inzistirao je da s Dylan (7) spava u krevetu, a pokćerku Soon Yi snimao je golu‘

Eksplozivni dokumentarac HBO-a propitkuje optužbe protiv Woodyja Allena za incest, pedofiliju i zlostavljanje
Woody Allen i Mia Farrow
 Pictorial Press Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia

Njih ne zanima istina, samo egzekucija.

Ovako su Woody Allen (85) i supruga mu Soon Yi Previn (50) reagirali u svom rijetkom javnom istupu komentirajući za The Hollywood Reporter dokumentarni serijal HBO-a "Allen vs Farrow", čija je prva epizoda emitirana u nedjelju navečer.

Eksplozivni dokumentarac propitkuje optužbe protiv Woodyja Allena za incest, pedofiliju i zlostavljanje, a svake nedjelje bit će prikazana po jedna epizoda, njih ukupno četiri.

- Njih ne zanima istina - komentirali su autore Amy Ziering i Kirbyja Dicka.

- Godinama su surađivali s obitelji Farrow kako bi nas uništili, a onda nama dali samo par dana da odgovorimo na optužbe. Nismo pristali.

image
Allen s djecom
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mia i četrnaestero djece

Hvaljeni, ali jednako kontroverzni redatelj Allen ("Annie Hall", "Alice", "Ponoć u Parizu", "Mighty Aphordite"...) s Miom Farrow bio je u vezi od 1980. do 1992. godine, a Soon Yi je njezina posvojena kći koju je Allen poslije oženio i šokirao svijet.

Reakcija Allenovih uslijedila je nakon emitiranja prve epizode u kojoj Mijina također posvojena kći Dylan (danas 35) govori o tome kako ju je Woody Allen seksualno zlostavljao kad je imala samo sedam godina.

Mia Farrow (76) inače ima čak četrnaestero djece. Tri sina rodila je u braku s pokojnim Andreom Previnom (blizance Matthewa, Saschu i Fletchera), a Previn i Farrow su uz njih u Vijetnamu posvojili Larka i Summer, a onda i Soon Yi iz Koreje.

image
Dylan Farrow
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Zanimljivo, za Soon Yi se ne zna točan datum rođenja, ali analiza koštane srži pokazala je da je u trenutku posvojenja 1977. godine imala između pet i sedam godina.

Farrow je nakon razvoda od Previna u Južnoj Koreji posvojila i Mosesa, a onda i Dylan. U vezi s Woodyjem Allenom rodila je i sina Ronana.

Svijet je još jednom šokirala tvrdeći da je Ronan sin Franka Sinatre, njene bivše ljubavi s kojom "nikad nije do kraja prekinula", što je Sinatrina obitelj kasnije s gnušanjem demantirala.

Međutim, tu posvajanja nisu stala. Farrow je između 1992. i 1995. posvojila još petero djece, a jedno od njih zove se Thaddeus, po sucu koji je 1993. vodio njezin slučaj razvoda od Woodyja Allena.

Troje djece u međuvremenu je preminulo - Tam 2000. godine od zastoja srca, iako se sumnjalo u predoziranje tabletama protiv depresije, Lark nakon duge bolesti povezane s AIDS-om 2008. godine, a Thaddeus u prometnoj nesreći nakon koje je utvrđeno da si je u automobilu prethodno pucao u prsa.

"Smeće od filma"

Ipak, ništa nije bilo šokantnije od braka Soon Yi i Woodyja Allena, koji su još jednom u svom istupu kategorički odbili sve optužbe protiv njih.

image
Soon-Yi Previn, Lindsay Lohan i Woody Allen
Jamie Mccarthy

- Odbili smo sudjelovati u tom dokumentarcu, kojem je jedini cilj da nas se oblati. Desetljećima su vođene brojne istrage koje nisu potvrdile optužbe Dylan Farrow da je zlostavljana. Također, logično je da je ovaj dokumentarac emitiran na HBO-u, televizijskoj mreži koja tijesno surađuje s Ronanom Farrowom. Ovo smeće od filma sigurno će privući pozornost, ali nikad neće promijeniti činjenice i istinu - tvrde Allen i Soon Yi.

Autori dokumentarca Amy Ziering i Kirby Dick projekt su zadnje tri godine završavali u potpunoj tajnosti, a tvrde da imaju dokaze da su Allen i Soon Yi bili u seksualnoj vezi dok je ona još bila u srednjoj školi, nikad objavljenu snimku male Dylan koja u kameru opisuje detalje kako ju je redatelj zlostavljao te prve javne ispovijesti Mie Farrow i obitelji u vezi s Woodyjem Allenom.

- Godinama se pripremam reći punu istinu - kaže Dylan Farrow u prvoj epizodi pa dodaje: - Što god mislite da znate, to je samo vrh ledene sante.

I psihijatar je sumnjao

Između ostalog Dylan i Mia opisuju kako bi Woody inzistirao da leži u krevetu s malom Dylan, oboje samo u donjem rublju, a Dylan se prisjeća kako bi se on cijeli "omotao oko nje na vrlo intiman način". Mia Farrow je pak ispričala kako je Woodyja nekoliko puta uhvatila da kleči pred Dylan s licem u njezinu krilu.

image
Mia Farrow i Woody Allen s djecom
Agence/Bestimage/Profimedia

- Počela sam ih nadzirati kao policajac i nadala se da je sve to ipak nevino druženje - kaže.

Kad je nazvala uglednog psihologa, on je motrio redatelja i Dylan dok se igraju u parku, nakon čega je i on potvrdio "da tu nešto nije u redu". Farrow i Allen oko toga su se posvadili, ali redatelj je tada pristao da ode kod psihoterapeuta.

Jedan od šokantnijih trenutaka u prvoj epizodi je i svjedočenje Mie Farrow kako je jednom u stanu pronašla pornografske polaroid fotografije njezine posvojene kćerke Soon Yi.

- Toliko su bile eksplicitne da ne bi bile objavljene niti u Playboyu. Možda u Hustleru. Nisam mogla disati kad sam to vidjela - opisala je. Soon Yi je ipak nakon razvoda sama odlučila da će radije živjeti s Woodyjem Allenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 05:38