PODUZETNI BOKSAČ

Mike Tyson sklopio partnerstvo s industrijskim divom: Imat će liniju proizvoda od kanabisa

Proizvodi iz suradnje HEXO-a i Mikea Tysona naći će se na policama u jesen 2022. godine

Mike Tyson

 Patrick T. Fallon/Afp

Mike Tyson je tijekom svoje boksačke karijere osamdesetih i devedesetih godina često zagovarao upotrebu marihuane usprkos činjenici da je njena konzumacija bila zabranjena u Kanadi. Situacija se od tada promijenila i kanadska vlada je donijela Zakon o kanabisu te legalizirala uporabu.

Jutros je kanadska tvrtka za proizvodnju kanabisa HEXO najavila ekskluzivno partnerstvo s Tysonom i prodavat će njegovu liniju raznih proizvoda s kanabisom.

Naime, kanadska industrija kanabisa doprinijela je s 43,5 milijardi dolara svom BDP-u otkako je legalizirana, a prema izvješću Deloittea iz 2021., prodano je više od šesnaest milijuna jedinica pakiranog kanabisa od siječnja do rujna 2021., pokazuju podaci kanadske vlade o tržištu kanabisa.

Partnerstvo je započelo kada je Adam Arviv, zajednički prijatelj i član uprave tvrtke Fyllo, predstavio Chada Bronsteina, predsjednika Tysona 2.0, izvršnom direktoru HEXO-a Charlieju Bowmanu.

- Pitao sam Bowmana za njegovo mišljenje o partnerstvu i cijenio sam njegovu usredotočenost na kvalitetu proizvoda. Tim rukovoditelja i partnera Tysona 2.0 s različitim, ali jedinstvenim prioritetima može objasniti zašto je brend postigao tako značajan napredak unatoč tome što je na tržištu samo otprilike godinu dana - izjavio je Bronstein.

Proizvodi iz suradnje HEXO-a i Mikea Tysona naći će se na policama diljem Kanade u jesen 2022., rekla je tvrtka u priopćenju za medije 30. kolovoza.

- Sa svojim širokim asortimanom proizvoda od cvjetova do jestivih proizvoda, marka TYSON 2.0 savršeno se uklapa u HEXO-ov vodeći portfelj na tržištu - rekao je glavni izvršni direktor, Charlie Bowman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:59