PRODAJE PLAN PREHRANE

Milicu prije vjenčanja ostavio zaručnik jer je imala 136 kilograma, a pogledajte ju sada. No, nisu svi oduševljeni

Plan prehrane koji je Đukanović prodala novinarima portala 24sedam okarakteriziran je kao nesuvislo, ali ne i do kraja nelogično brdo informacija

Milica Đukanović

 Milica Đukanović/Instagram

Kada ju je zaručnik ostavio prije vjenčanja jer se udebljala, Milica Đukanović se zainatila i u narednih devet mjeseci izgubila 70 kilograma te sa 136 pala na 66. Đukanović je svoju priču podijelila s javnošću te nakon toga postala popularna. Danas je na društvenoj mreži TikTok prati nešto više od 91 tisuće korisnika, a njezin sljedba na Instagramu broji više od 36 tisuća korisnika. Utjecajnica sada na Instagramu prodaje plan prehane koji joj je pomogao da smršavi.

Đukanović je prošle godine tijekom gostovanja u programu srpske televizijske postaje TV Prva otkrila da joj gubitak kila nakon raskida sa zaručnikom nije prvi puta da je u relativno kratkom roku izgubila dosta kilograma. "Dugo sam igrala tenis, a onda sam prestala. Po dolasku u Novi Sad zbog studija nisam se više toliko kretala, uglavnom sam sjedila i učila. I naravno jela. Prvi put sam se jako udebljao i imala sam 117 kilograma. U prvom krugu uspjela sam izgubiti 52 kilograma u pet mjeseci", rekla je utjecajnica.

"Iako sam zadržala svojih 65 kilograma, upustila sam se u vezu i kako to biva, djevojke se opuste. Opustila sam se jer smo imali malo više problema u odnosu. Predala sam se smrtnom neprijatelju hrani i tako došla do 135 kilograma. Trebali smo se vjenčati, ali se raskid dogodio prije vjenčanja", dodala je Đukanović.

Utjecajnica je rekla da je kilograme nakon prekida izgubila prirodnim putem. Promijenila je prehanu, trenirala je odlazila na razne tretmane.

Vjerojatno potaknut spomenutom pričom, portal 24sedam stupio je u kontakt s Đukanović te od nje zatražio da mu objasni kako ide proces kupovine plana prehane koji joj je pomogao da se u devet mjeseci riješi 70 kilograma. Đukanović im je rekla da plan košta 3000 dinara (25,6 eura) te da će mu ga ona poslati nakon što joj on pokaže dokaz da je novac uplaćen.

Utjecajnica je rekla da nema veze je li ona nutricionistica ili ne već da je on pomoću te prehane smršavila. Dodala je da su i drugi pomoću ne smršavili te da uključuje namirnice koje se koriste svakodnevno. Portal navodi da Đukanović od njega nije tražila informacije o tome koliko je osoba koja će koristiti plan prehane visoka, koliko je teška, koliki joj je indeks tjelesne mase, itd. Jedino što joj je portal rekao je da osoba ima inzulinsku rezistenciju. Nakon što je 24sedam uplatio spomenutih 3000 dinara, Đukanović mu je dostavila plan prehrane.

Portal je potom kontaktirao nutricionisticu i dijetetičarku Milijanu Šarac koja mu je rekla da je utjecajnicin plan prehrane "brdo nabacanih informacija", ali i da nije nelogičan. "Postoji raznovrsnost namirnica i imate pet obroka no sve to nije najbolje uklopljeno", rekla je Šarac te dodala da ta prehrana može biti opasna za osobu koja boluje od inzulinske rezistencije. "Pravi dijetetičar će se fokusirati na to, neće gledati da gubite ili ne gubite kilograme", ustvrdila je Šarac. "Suštinski gledano, nutricionistica kojoj ste se obratili na inzulinsku rezistenciju nije vidjela kao primarni problem već se fokusirala na stvaranje kalorijskog deficita", rekla je Šarac.

Ministarstvo zdravstva Republike Srbije reklo je portalu 24sedam da se nutricionizmom smije baviti samo stručna osoba s odgovarajućim ispravama.

Portal se nakon svega toga ponovno javio Đukanović koja je rekla da je završila školu za bavljenje nutricionizmom te da ima tvrtku koja je registrirana za takvu djelatnost. Inzistirala je da je njezin plan prehane mnogima pomogao. Utjecajnica je portalu prvo ponudila brojeve telefona svoga odvjetnika i računovođe, međutim tu je ponudu kasnije povukla, a činjenicu da je portal 3000 dinara za plan prehane uplatio na njezin privatni račun, a ne poslovni, okarakterizirala je kao "grešku u banci" te dodala da je taj iznos kasnije prebacila na svoj poslovni račun i knjižila ga kao "pozajmicu". Ispostavilo se i da osoba pod imenom Milica Đukanović nije vlasnica tvrtke koja je registrirana za bavljenje nutricionizmom. Portal je kasnije utvrdio da utjecajnica ne posjeduje potrebne isprave za bavljenje nutricionizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:37