'IZAZIVALO JE NELAGODU'

MLADA GLUMICA PROMIJENILA PREZIME JER JOJ NISU DAVALI ULOGE 'Hollywoodom vlada rasizam, a ja sam morala plaćati stanarinu...'

Chloe Bennet
 Joshua Roberts / REUTERS

Glumica Chloe Bennet, koja u televizijskoj seriji Marvelovi agenti S.H.I.E.L.D.-a igra Daisy 'Skye' Johnson, rekla je da promijenila prezime iz Wang u Bennet zato što Hollywoodom 'vlada rasizam', piše The Guardian. Dodala je da nije dobivala uloge zbog svog prezimena te da je mnogima u Hollywoodu zbog njega bilo neugodno.

Britanski se glumac Ed Skrein ranije ovog tjedna odrekao uloge u nadolazećem filmu prema serijalu stripova 'Hellboy' zato što je lik kojeg je trebao glumiti azijskog podrijetla.

Bennet je promjenu prezimena objasnila u objavi na Instagramu nakon što ju je pratitelj pitao zašto je promijenila ime.

'To što sam promijenila prezime ne mijenja činjenicu da ja moja krv napola kineska, da sam živjela u Kni, da govorim mandarinski ili da sam odgajana kao Amerikanka i Kineskinja', napisala je Bennet.

'Hollywood je rasistički nastrojen i nisu mi htjeli davati uloge zbog mog prezimena, a morala sam plaćati stanarinu. Radim na tome da nitko u budućnosti ne mora promijeniti svoje prezime kako bi dobio posao.'

Bennet je pohvalila Skreina zbog toga što je odustao od uloge u Hellboyju i što se 'suprotstavio neosjetljivom ponašanju Hollywooda prema azijsko-američkoj zajednici'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:21