ISPOVIJEST BRITNEY

‘Moj otac pio je do besvijesti, bio je zao čovjek, omalovažavao me, govorio da sam debela...‘

‘Tata je pio sve dok nije mogao razmišljati. Nestajao je od kuće na nekoliko dana. A kad je bio pijan, postajao je jako zao‘

Britney Spears

 B4859/Avalon/Profimedia/B4859/avalon/profimedia

Britney Spears prvi je put vlastitim riječima ispričala kako ju je otac alkoholičar i dugogodišnji skrbnik zastrašivao još od djetinjstva.

Kako otkriva The Sun, 41-godišnja pop ikona koristi prve stranice svoje nadolazeće autobiografije ‘The Woman In Me‘ da razotkrije Jamieja Spearsa, optužujući ga da je bio "zao, apatičan i hladan" tijekom njezina odrastanja. Kaže da ju je Jamie nastavio omalovažavati i u njezinim 30-ima, često ju je žigosao kao "debelu" i naređivao joj da radi protiv svoje volje dok je bila pod njegovim trinaestogodišnjim skrbničkim stažem.

Posrnula pop zvijezda otkriva da bi 71-godišnji Jamie redovito "pio sve dok ne bi mogao razmišljati" u danima koji su prethodili njenoj slavi toliko da se užasavala ući u auto s njim dok je odrastala u Kentwoodu, u Louisiani. U jednom odlomku iz knjige, koja izlazi 24. listopada, Britney piše: "Tata je pio sve dok nije mogao razmišljati. Nestajao je od kuće na nekoliko dana. A kad je bio pijan, postao je jako zao".

Superzvijezda naglašava da je potreba njezina oca za pićem prouzročila propast njegovih poslova i presušivanje novca, što je samo pogoršalo probleme kod kuće.

"Stres zbog nedostatka novca bio je pojačan kaosom izazvanim tatinim ekstremnim promjenama raspoloženja. Posebno me bilo strah ući s njim u auto jer je znao pričati sam sa sobom dok je vozio. Nisam ni razumjela što je govorio. Činilo se da je u svom svijetu", piše.

Britney nadalje kaže kako sada vjeruje da je očev alkoholizam bio potaknut zlostavljanjem od strane vlastitog oca, Junea Spearsa.

Srcedrapajućim riječima dodaje: "Ali u to vrijeme nisam imala pojma zašto je bio tako strog prema nama i zašto ništa što smo učinili nije izgledalo dovoljno dobro u njegovim očima. Meni je najtužnije bilo to što sam oduvijek samo željela oca koji me voli baš onakvu kakva jesam, nekoga tko bi rekao, ‘Volim te, točka. Ti možeš sve. Volio bih te zauvijek bezuvjetno‘."

Nakon što se već pojavila u emisiji The Mickey Mouse Club na Disney Channelu uz Justina Timberlakea i Christinu Aguileru, u vrijeme kad je bila u "osmom razredu" i imala oko 12 do 13 godina, Britney kaže da bi ona i njezina mama Lynne Spears uživale u alkoholnim koktelima, ali nikad do te mjere kao što bi njezin otac ispraznio bocu.

Kako bi se suprotstavila svom problematičnom odrastanju na dubokom jugu Amerike, Britney bi pobjegla u šumu pjevati ili se čak satima skrivala u ormarima. Toliko se često zaključavala u garderobne ormare da je to u njezinom kućanstvu postala "učestala šala".

U jednom odlomku Britney piše: "Kad pjevam ja sam ja. Za mene je pjevanje čarobno mjesto gdje buka više nema nikakvo značenje, gdje je sve moguće. Sve što sam željela bilo je napustiti svakodnevni svijet i ući u ovo drugo područje gdje se mogu izraziti bez razmišljanja. Kada sam bio sam sa svojim mislima, moj um je bio ispunjen brigama i strahovima. Ali glazba je dokrajčila sve brige, dala mi samopoštovanje. Sve dok sam pjevala, bila sam napola izvan običnog svijeta. Pjevanje je bilo kao most između stvarnosti i fantazije, između svijeta u kojem sam živjela i svijeta u kojem sam očajnički željela živjeti".

image
Timothy A. Clary/Afp/Profimedia/Timothy A. Clary/afp/profimedia

Britney kaže da je "dušeparajući" osjećaj da nikad nije vidjela znak poštovanja u očima svog oca.

U odlomku objavljenom u časopisu People u Americi, Britney kaže da je nakon dva desetljeća zlostavljanja bila nešto više od robota bez duše koji je nastupao na pozornici dok je bila zatvorena u naizgled beskrajnom skrbničkom domu. Britney je nakon neslavnog sloma 2007. i 2008., u kojem je obrijala glavu pred svjetskim medijima, 13 godina bila smještena u legalni pritvor, koji se obično koristi samo za starije ili teško psihički bolesne osobe. Tijekom tog vremena njezin je otac imao punu pravnu kontrolu nad njezinim životom, uključujući njezin novac i tijelo. Prethodno je tvrdila da joj je u tijelo ugradio spiralu kako bi je spriječio da zatrudni s tadašnjim dečkom, a sada bivšim suprugom 29-godišnjim Samom Asgarijem (29).

image
Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Britney je na kraju puštena iz skrbništva u studenom 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:08