NAJPOZNATIJI ŠPIJUN

'MOJE IME JE ELBA, IDRIS ELBA!' Poznati glumac nedjeljnim tweetom potaknuo nagađanja o tome da će upravo on biti novi James Bond

 Profimedia, Press Association

Već neko vrijeme se nagađa da je glumac Idris Elba jedan od naizglednijih kandidata koji će u ulozi Jamesa Bonda zamijeniti Daniela Craiga, a nedjeljnim tweetom i sam je potaknuo glasine o tomu da će utjeloviti najpoznatijega tajnog agenta na svijetu.

"Moje ime je Elba, Idris Elba", tvitao je britanski glumac, aludirajući na jednu od najcitiranijih replika britanskoga tajnog agenta.

Godine 2015. Pierce Brosnan, jedan od glumaca koji su utjelovili Bonda, kazao je kako smatra da bi tajnog agenta trebao glumiti netko od crnih glumaca. "Idris Elba fizičkim izgledom, karizmom i pojavom" zadovoljava sve potrebno za ulogu, ocijenio je tada Brosnan.

Glasine su se pojačale pošto je Daily star objavio da je i producentica filma Barbara Broccoli izjavila kako je vrijeme da Jamesa Bonda glumi "netko tko nije bijelac".

Aktualni James Bond, Daniel Craig, koji je snimio već četiri filma ove franšize, posljednji će se put u spomenutoj ulozi pojaviti u filmu koji se u kinima očekuje u listopadu 2019. godine, a snimanje počinje u prosincu ove godine.

Ako se nagađanja ostvare, Idris Elba će u povijest ući kao prvi tamnoputi glumac koji je zaigrao tu ulogu.

Hrvatskoj publici Idris je vjerojatno najpoznatiji po ulogama u serijama "Žica" i "Luther", a zapaženu ulogu ostvario je u biografskoj drami Mandela: Dug put do slobode u kojoj je glumio Nelsona Mandelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2023 22:52