21 DAN ZA ODGOVOR

Morao je prihvatiti ‘neizbježno‘: Princu Andrewu konačno uručeni sudski papiri s optužbama za silovanje

Pravni tim princa Andrewa konačno je prihvatio sudske papire u kojima se navode optužbe za seksualno zlostavljanje
Princ Andrew
 John Thys/AFP

Pravni tim princa Andrewa konačno je prihvatio sudske papire u kojima se navode optužbe za seksualno zlostavljanje Virginije Roberts Giuffre.

Vojvoda od Yorka, koji je deveti u redu za britansko prijestolje, prihvatio je "neizbježno", rekli su izvori za Daily Mail, a princ Andrew sada ima 21 dan da odgovori na optužbe za silovanje i seksualni napad.

No, odvjetnik podnositeljice tužbe, David Boies, izjavio je kako očekuje da će prinčev odvjetnik Andrew B. Brettler tražiti "razumno" produljenje odgovora na tužbu - i dao do znanja da će se oni najvjerojatnije s tim složiti.

"Teoretski, sat sada otkucava. Međutim, bilo bi normalno da oni sada zatraže i mi pristanemo na razumno produljenje vremena za odgovor na tužbu", rekao je Boies.

Giuffre tvrdi da su se seksualni napadi dogodili u Londonu, New Yorku i na Djevičanskim otocima, kao i da je princ Andrew pritom bio svjestan da je ona bila maloljetna (tada je, naime, imala 17 godina). Također dodaje da ju je princu "prodao" seksualni prijestupnik Jeffrey Epstein.

Ranije ovog tjedna pravni tim gospođice Giuffre predao je sudu u New Yorku dokumente u kojima se navodi da su poslali dokumente odvjetniku Brettleru putem FedEx-ove kurirske službe te da su putem e-maila službeno obavijestili princa Andrewa. O ovome je obaviješten i Visoki sud u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:16