PALJBA PO OSKAROVCU

Morgan Freeman otvorio Svjetsko nogometno prvenstvo, internet gori: ‘Prodana dušo, i tebe su nakrcali novcima‘

Na otvorenju smo imali priliku čuti inspirativni dijalog Morgana Freemana i mladog ambasadora prvenstva s rijetkim medicinskim stanjem

Morgan Freeman i Ghanim al-Muftah

 Raul Arboleda/Afp

Dok domaćin Katar nastoji pobijediti Ekvador, Svjetsko prvenstvo obavijeno kontroverzama otvoreno je raskošnom ceremonijom.

image
Kirill Kudryavtsev/Afp/Profimedia/Kirill Kudryavtsev/afp/profimedia

Na iznenađenje gledatelja diljem svijeta, glumac Morgan Freeman u uvodnom je segmentu pod nazivom "The Calling", rekao je gledateljima da "smo se svi okupili ovdje u jedno veliko pleme", a navijači su se u tom trenutku spuštali u središte grada Dohe za skori početak najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja. Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski YouTuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog nogometnog prvenstva.

Na društvenim mrežama reakcije su bile osuđujuće po Oskarovca (85), a jedan je korisnik kazao kako je ‘šamar‘ vidjeti Amerikanca na stadionu u Kataru.

Brojni su gledatelji diljem interneta osudili su Morgana Freemana i prozvali ga "prodanim" i kako su sigurno i njega "nakrcali novcem".

"Novac govori", "Očito novac može kupiti sve", komentirali su brojni.

image

Morgan Freeman i Ghanim al Muftah

Karim Jaafar/Afp

Nakon inspirativnog dijaloga Freemana i al Muftaha, stadionom Al Bayt u gradu Al Khoru zaorile su se navijačke pjesme država koje se natječu na ovom prestižnom natjecanju, a imali smo priliku čuti i "Volim te, Hrvatsko". Nadalje, uz vrsne plesne koreografije, stadionom su prodefilirale maskote s prošlih svjetskih nogometnih prvenstava, a upoznali smo i ovogodišnju maskotu - La‘eeba, 20 metara visoku figuru nalik na bijeli, nasmijani turban koji igra nogomet. Naime, značenje njegovog imena je "vješt igrač", a izgled mu je inspiriran katarskom kulturom i običajima.

image
Lapresse/Ddp Usa/Profimedia/Lapresse/ddp Usa/profimedia
image
Kieran Mcmanus/Shutterstock Editorial/Profimedia/Kieran Mcmanus/shutterstock Editorial/profimedia

Također, na spektakularnom otvorenju nastupio je i Jungkook, južnokorejska pop zvijezda, ujedno i član boy benda BTS, koji je zajedno s katarski pjevačem Fahadom Al Kubaisijem izveo himnu aktualnog prvenstva "Dreamers".

image
Manan Vatsyayana/Afp/Profimedia/Manan Vatsyayana/afp/profimedia

Potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, koji je i vladar Dubaija, doputovao je u Katar na otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju, objavila je katarska novinska agencija, a moćni prijestolonasljednik Saudijske Arabije i izaslanstvo ministara stigli su jutros u susjednu zemlju kako bi nazočili ceremoniji otvaranja. Mohammed bin Salman bio je u pratnji kraljevih ministara energetike, unutarnjih poslova, vanjskih poslova, trgovine i ulaganja, kao i viših dužnosnika, uključujući njegovog savjetnika za nacionalnu sigurnost i šefa Nacionalne garde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:40