VRUĆA ROBA

Može li Miley nadmašiti uspjeh hita ‘Flowers‘? Svi pričaju o njenom izgledu u spotu nove pjesme

Spot je mala modna revija probranih komada Cavallija i Rabanea, frizure i šminke u stilu 1970-ih, a analiza teksta Doctora slijedi

Miley Cyrus, Doctor

 /Instagram

Velika tema vikenda na društvenim mrežama nova je pjesma i video-spot koji je Miley Cyrus napravila u suradnji s Pharrellom Williamsom. Odmah po objavi pjesme "Doctor (Work It Out)", internet se užario od komentara pjesme, ali i izgleda pjevačice u spotu. "Doctoru" svi predviđaju golem uspjeh, čak usporediv s onim njezina prošlog superhita "Flowers" koji je poharao svjetske top-liste a Miley donio prvog Grammyja.

image

Miley Cyrus s nagradom Grammy za pjesmu godine

Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia

Pjesma "Doctor (Work It Out)", kao što su Miley i Pharrell otkrili u intervjuima, nastala je još 2012. godine.

- Znali smo da je prerano za nju. A znali smo i da smo na dobrom putu. No, osjećali smo da okolina još nije spremna za ovu stvar - rekao je Pharrell Williams za Apple Music1, obrazlažući zašto su čekali više od deset godina da napokon objave pjesmu.

Povijest pjesme poprilično je zanimljiva - 2017. godine procurila je prva verzija u javnost, a ova nova prvi je put najavljena u Parizu, na tjednu mode prije nešto više od mjesec dana. Tamo je predstavljena prva muška modna linija Louisa Vuittona koju 50-godišni Williams potpisuje kao kreativni direktor.

image

Miley Cyrus, Doctor

/Instagram

- Mi vjerujemo u tajming, da se se sve dogodi onda kada se treba dogoditi. Samo naizgled je sve što se događalo bilo slučajno. Dogodilo se mnogo toga što mi je ukazalo da je pravi trenutak. - rekla je Miley pomalo filozofski i dodala kako "ponekad stvari iz naše prošlosti imaju više smisla u našoj sadašnjosti". Spot je, dodala je "točno ono što je toj pjesmi trebalo".

Za spot u kojem pokazuje plesačko umijeće i zavidnu formu, odabrala je nekolko blješavih kombinacija - haljinu i kombinezon sa šljokicama i lancima, pločicama i "veliku kosu", frizuru u stilu ženskih glazbenih zvijeza iz 1970-ih.

image

Miley Cyrus, Doctor

/Instagram

Mini-haljina je poznati, seksepilni vintage primjerak iz kolekcije Roberta Cavallija iz 2004. godine. Prozirni kombinezon s metalnim detaljima na strateškim mjestima, pak, je iz kolekcije visoke mode za proljeće 1991. godine Paca Rabannea. Tu je, na kraju - i početku - ledeno plavi kaput od mongolske vune danskog brenda Birger Christensen iz 1997. godine.

U pjesmi Miley poručuje da može biti doktorica ili medicinska sestra, pomoći popraviti stvari, zaliječiti - ako joj se dopusti. Sad se čeka analiza stihova i simbolike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:49