RASPRODANE ARENE

Može li se nositi s Prijović? Dino Merlin odradio je po četiri koncerta u Beogradu i Zagrebu, zarada će vas šokirati

Ovaj 61-godišnji pjevač je oborio rekord posjećenosti s 22 tisuće prodanih ulaznica po večeri

Je li Dino Merlin zaradio više od Aleksandre Prijović?

 Cropix/

Dino Merlin dva je vikenda zaredom održao koncerte u zagrebačkoj Areni, a sva su četiri koncerta bila krcata obožavateljima. Naravno, ulaznice za koncerte bile su rasprodane mjesecima unaprijed.

image

Dino Merlin

(c) Zeljko Vidinovic/Www.zvpho/

Prema srpskom Kuriru, najjeftinija je bila ulaznica za parter, po cijeni od 35 eura, a mjesta na tribinama prodavala su se u nekoliko kategorija, od 30 do 45 eura, s tim da su najjeftinija imala ograničen pogled. Doduše, najodaniji obožavatelji smjestili su se u "fan pit", za koji je ulaznica koštala 70 eura. Također, na akciji su bila mjesta za VIP barskim stolovima koja su iznosila po 120 eura, a svi oni koji vole intimu mogli su kupiti mjesto u VIP loži po cijeni od 130 eura ili u salonu po cijeni od 80 eura.

image

Dino Merlin i rasprodana Arena Zagreb

Lucija Ocko/Cropix

Inače, Merlin je oborio rekord posjećenosti s 22 tisuće prodanih ulaznica po večeri. Uzimajući u obzir cijenu ulaznice za parter, koja je bila najpovoljnija kategorija s pogledom usmjerenim prema bini, te činjenicu da je na jednom koncertu bilo 22 tisuće ljudi, Dino ​​je po jednom koncertu zaradio 770 tisuća eura, a nešto više od tri milijuna eura za četiri koncerta.

Što se tiče usporedbe zagrebačkih i beogradskih nastupa, gdje je također održao četiri koncerta, po računici koja se pojavila u medijima - zaradio je milijun eura manje nego u Zagrebu.

image

Dino Merlin

Lucija Ocko/Cropix

Naime, najam beogradske Arene za jedan koncert iznosi 25 tisuća eura, što znači da će pjevač za četiri nastupa morati izdvojiti 100 tisuća eura, a ulaznice koštaju od tri tisuće do 15 tisuća dinara. Čak i kada plati najamninu i porez na dobit, 61-godišnji Dino je po koncertu navodno zaradio 615.380 eura, a kada se ta cifra pomnoži s četiri koncerta, dolazi se do iznosa od 2.461.000 eura.

Podsjetimo, Aleksadra Prijović je prije Dina održala pet koncerata zaredom, ali nije zaradila manje od bosansko-hercegovačkog pjevača.

image

Aleksandra Prijović

Ranko Suvar/Cropix

Najjeftinija karta za koncert popularne Prijović iznosila je 25 eura (parter), a najskuplje mjesto u VIP loži 130 eura. Da bi se osigurao jedan stol bilo je potrebno kupiti najmanje šest ulaznica, a ako jedna košta 45 eura, onda je lako zaključiti da svaki iznosi najmanje 270 eura.

Ako se ne računaju najskuplja mjesta u VIP ložama, onda je prosječna cijena ulaznice za koncert 31,8 eura, što znači da će Prijović po koncertu zaraditi minimalno 555 tisuća eura. Za pet koncerata zaradila je minimalno 2.780.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:57