FAMOZNA PURICA

Mr. Bean oštro protiv ekipe serije ‘Prijatelji‘: ‘Apsolutno sam zgrožen krađom scene. Bizarno!‘

Rowan Atkinson (66), slavni engleski komičar i glumac, optužio je "Prijatelje" da su mu ukrali foru
Rowan Atkinson
 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Rowan Atkinson (66), slavni engleski komičar i glumac, optužio je "Prijatelje" (odnosno, ekipu kultne srije "Prijatelji") da su mu ukrali foru s puricom na glavi iz njegovog legendarnog sitcoma "Mr. Bean".

Komičar je to ispričao u novom dokumentarcu "Happy Birthday, Mr. Bean", koji se emitira na ITV-u povodom 30. obljetnice stvaranja humorističnog lika po kojem je Atkinson najpoznatiji.

image
Scena s puricom u "Mr. Beanu"
Screenshot

Mr. Beanu je ogromna purica zapela na glavi još 1992. godine, a šest godina kasnije ista se fora pojavila u "Prijateljima", i to u epizodi "The One With All The Thanksgivings".

image
Scena s puricom u seriji "Prijatelji"
Screenshot

Velika perad tada se zaglavila i na Joeyju, kojeg je glumio Matt LeBlanc, ali i na Monici, koju je utjelovila Courtney Cox.

"Kada smo 1996. snimali film o Mr. Beanu, odlučili smo napraviti autoplagijat i ponovno iskoristiti šalu s puricom na glavi. I 'Prijatelji' su se snimali 90-ih i tada su ukrali šalu," izjavio je Atkinson prije nekoliko dana, dodajući da su brojni ljudi mislili da je situacija obrnuta, te da je on ukrao foru od "Prijatelja".

image
Scena s puricom u seriji "Prijatelji"
Screenshot

U novom se dokumentarcu pojavljuje i Richard Curtis, Atkinsonov suradnik koji je lično napisao skeč s puricom.

"Apsolutno sam zgrožen krađom 'Prijatelja'. Vidio sam to tek prije nekoliko dana. Doslovno ne mogu vjerovati što se ovdje dogodilo. Bizarno," oštro je komentirao Curtis.

image
Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Atkinson je svoj zaključak ipak iznio u nešto blažem tonu.

"U konačnici, šale nisu stvar koja se može doslovno ukrasti. One i jesu tu da se kradu, da inspiriraju druge," rekao je komičar, koji je nedavno bio izjavio i da se nada novim epizodama "Crne guje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:11