SPOJ IZ PAKLA

Mučna priča oskarovke: ‘Dobro da sam mu dala krivi broj, ispostavilo se da je silovatelj i ubojica‘

Kad me onako agresivno poljubio, jednostavno me uplašio. Poanta priče jest - uvijek vjerujte svojim instinktima, kaže Patricia Arquette
Patricia Arquette 
 FREDERIC J. BROWN/AFP

Patricia Arquette (53) na Twitteru je otkrila kako je izgledao njezin najgori spoj ikad - iako je sve počelo naoko nedužnom pričom o "profesionalnim skateboarderu koji se loše ljubi", ispostavilo se da je glumičino iskustvo bilo daleko gore i strašnije od toga.

Naime, muškarac s kojim je svojedobno izlazila poslije je osuđen te zatvoren zbog brutalnog silovanja i ubojstva djevojke. Dotični monstrum je Mark "Gator" Rogowski, a njegova žrtva bila je tad 22-godišnja Jessica Bergsten, prenosi Daily Mail.

- Bio je strašno sladak, sportaš, družio se s mojim prijateljima... No naš drugi spoj bio je pomalo čudan... Spetljali smo se, ali kad me onako agresivno poljubio, jednostavno me uplašio... Na kraju sastanka namjerno sam mu dala krivi telefonski broj. Godinama poslije saznala sam da je ubio svoju djevojku. Poanta ove priče jest - uvijek vjerujte svojim instinktima. A kći mi zna prigovoriti da sam nekad previše zaštitnički nastrojena! - napisala je na društvenoj mreži oskarovka, zvijezda filmova "Odrastanje" i "Stigmata" te serija "Medij" i "Bijeg iz Dannemore".

Rogowski trenutačno služi 31-godišnju zatvorsku kaznu zbog zločina koji je počinio 1991. godine. Ubijena Jessica Bergsten bila je dobra prijateljica njegove bivše djevojke Brandi McClain. Vjeruje se kako žrtva nije bila u romantičnoj vezi sa skejterom, iako je slavna glumica na Twitteru napisala drugačije.

Mark je bio popularan 1980-ih, ali karijera mu je zbog problema s alkoholom krenula nizbrdo 1990-ih. Nakon što je prekinuo s Brandi, koja ga je optuživala za obiteljsko nasilje tijekom veze, počeo je prijetiti njoj i njezinu dečku, čak je bio i provalio u njezin dom.

Godine 1991. Rogowski je poveo Jessicu u obilazak San Diega, nakon čega je ona prijavljena kao nestala. Sportaš je kasnije priznao da ju je udario u potiljak metalnim predmetom, vezao za krevet, silovao i ubio. Njezino tijelo zakopao je u pustinji, a kad su ga policajci pronašli, ono je već bilo u uznapredovalom stanju raspadanja zbog čega ga je u početku bilo nemoguće identificirati.

Skateboarder je svoj zločin priznao prijatelju vjerniku, koji ga je nagovarao da ode na policiju, što je Mark na kraju i učinio. Osuđen je na doživotni zatvor s mogućnošću uvjetnog otpusta nakon 31 godine. Odbor za uvjetni otpust 2019. tražio je njegovo puštanje na slobodu, ali guverner Kalifornije Gavin Newsom takav zahtjev je odbacio. Novu molbu za potencijalni uvjetni otpust Rogowski može predati 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:08