B. CUMBERBATCH

‘Muškarci se moraju popraviti i riješiti toksične muškosti! Samo moramo šutjeti i slušati‘

Poznati glumac iznio je ove komentare dok je promovirao svoj najnoviji film ‘Power of the Dog‘

Benedict Cumberbatch 

 Michael Tran/AFP

Benedict Cumberbatch je rekao da 'trebamo popraviti ponašanje muškaraca' te pozvao na suzbijanje 'toksične muškosti', piše Daily Mail.

Poznati glumac iznio je ove komentare dok je promovirao svoj najnoviji film 'Power of the Dog', adaptaciju romana Thomasa Savagea.

Cumberbatch u filmu glumi karizmatičnog rančera Phila Burbanka - koji u svima izaziva strah i strahopoštovanje - te je iskoristio promotivni intervju kako bi objasnio važnost istraživanja takvih tema.

'Moramo popraviti ponašanje muškaraca. Morate malo zaviriti ispod poklopca motora. Mislim da je to uvijek relevantno, a u svijetu koji se preispituje i cijepa i konačno ukazuje na nedostatke statusa quo i patrijarhata - to je još i važnije', kaže Cumberbatch.

'Imate tu neku vrstu pobune, poricanja, oblik djetinjaste obrambene pozicije, kao, 'nisu svi muškarci loši'. Ne, samo moramo šutjeti i slušati', kaže.

'Zlostavljanje se ne prepoznaje u dovoljnoj mjeri, nedostaci se ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri i, u isto vrijeme, trebamo raditi ono što radi ovaj film, a to je ispitati razloge opresivnog ponašanja kako bi se muškarci popravili.'

Ovu izjavu glumac je dao nedugo nakon što je njegova kolegica, Kirsten Dunst, priznala da se na snimanju 'izolirala' od Cumberbatcha.

Glumica iz Spider-Mana kazala je da se tijekom snimanja držala na distanci jer je Cumberbatch dosta dugo ostao u liku prijetećeg Phila.

U intervjuu za Radio Times rekla je: 'Nismo uopće razgovarali tijekom snimanja osim tijekom odlazaka na večeru vikendom ili dok smo se igrali s našom djecom.'

Međutim, dodala je i sljedeće: 'Tako je sladak. I tako je Britanac. Britanci su jako pristojni, znate? Pomislila sam da uopće ne mogu razgovarati s njim.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 14:52