OPROŠTAJ OD VELIKANA

Na dodjeli Grammyja odat će počast preminulom bubnjaru Foo Fightersa: ‘Planirat ćemo sve do samog kraja‘

Još nije poznato hoće li Hawkinsove kolege uspjeti skupiti snagu i prisustvovati izravom prijenosu u nedjelju 3. travnja

Taylor Hawkins

 Javier Torres/AFP

Na predstojećoj dodjeli nagrada Grammy odat će se počast pokojnom bubnjaru benda Foo Fighters Tayloru Hawkinsu, no još nije poznato hoće li u toj večeri sudjelovati i drugi članovi grupe.

"Planirat ćemo i prilagođavati se sve do samog početka", najavio je jedan od šefova CBS-a Jack Sussman. Takva situacija ne čudi, jer Taylor Hawkins preminuo je prošlog petka, 25. ožujka, a Grammyji će se održati u nedjelju 3. travnja u izravnom prijenosu. Bila je to šokantna smrt za sve, posebno za Foo Fighterse, jer Hawkins je umro mjesec dana nakon što je proslavio svoj 50. rođendan.

image

Franz Stahl, Nate Mendel, Pat Smear, Taylor Hawkins, Dave Grohl i Chris Shiflett

Valerie Macon/AFP

Organizatori su odlučili reagirati promptno, zaključivši kako "treba odati počast jednom od heroja rocka". Sussman je Varietyju kazao kako žele shvatiti što je ispravna stvar koju trebaju učiniti na dodjeli nagrada i poštovati sve koji su uključeni.

"Mi smo strpljivi. Planirat ćemo sve do samog kraja", kazao je Sussman. U utorak su Foo Fightersi otkazali sve svoje koncerte diljem svijeta, a pretpostavlja se time i prije dogovoreni nastup na Grammyju. Za sada se nisu izjasnili hoće li se barem pojaviti na odavanju počasti Hawkinsu, ili bolje rečeno, hoće li uspjeti skupiti snage za to.

"Uzmimo ovo vrijeme za tugovanje, ozdravljenje, budemo s našim najbližima i da cijenimo svu glazbu i uspomene koje smo zajedno stvorili", stajalo je u priopćenju benda kada su otkazali daljnje nastupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:58