PATNJE TOP-MODELA

Na pisti su joj duge noge, ali u laži kratke: Zbog utaje poreza osuđena bivša DiCaprijeva cura

Victorijina anđelica kažnjena zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze
 Fernando Alvarez/The Photo One/Profimedia

Izraelsko pravosuđe osudilo je u nedjelju slavnu manekenku Bar Refaeli (35) na devet mjeseci društveno korisnog rada i izreklo joj novčanu kaznu u iznosu većem od 600.000 eura zbog utaje poreza.

Top-model i bivša djevojka Leonarda DiCaprija, koja broji tri milijuna pratitelja na Instagramu, osuđena je 20. srpnja zbog davanja lažnih izjava o razdobljima boravaka u inozemstvu kako bi izbjegla izraelske poreze.

Ona se izjasnila krivom u sklopu sporazuma o kazni koji predviđa devet mjeseci društveno korisnog rada i isplatu globe od 2,5 milijuna šekela ili 610.000 eura, kao i naknadu za zaostali porez. Sada je, pak, sporazum potvrdio i sud Tel Aviva, prenosi AFP.

View this post on Instagram

5 minutes before a really serious ?

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Izraelski državljani koji borave u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njezinu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inozemstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

Majka poznate manekenke, Tzipi Refaeli, koja se također izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 mjeseci društveno korisnog rada i globu od 2,5 milijuna šekela, uz plaćanje zaostalog poreza.

Bar Refaeli će započeti radom za opće dobro 21. rujna.

image
Fernando Alvarez/The Photo One/Profimedia

Victorijina anđelica s 11 godina starijim zavodnikom DiCaprijom bila je u vezi gotovo pet godina, što je za njega svojevrsni rekord. No, koliko god je ljubav između njih bila jaka, ljepoticu je na kraju prevario i ostavio.

Posljednjih pet godina Refaeli je pronašla sreću u braku s Izraelcem Adijem Ezrom, a početkom godine je rodila treće dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:48