SPEKTAKL NA STAZI

Na Velikoj nagradi F1 ovog vikenda svi će gledati u 11. tim: Njihov vozač poznatiji je i od Hamiltona

U svom novom filmu Brad Pitt utjelovljuje vozača veterana koji se vraća u Formulu 1 nakon desetljeća izbivanja

Brad Pitt snima film o utrci F1

 Profimedia

Ovog će vikenda u boksovima na Velikoj nagradi Velike Britanije biti 11. tim, s vodećim vozačem koji je čak prepoznatljiviji od Lewisa Hamiltona.

Holivudski glumac Brad Pitt iskušat će svoje umijeće na stazi u sklopu početka snimanja visokotehnološke i visokobudžetne produkcije Josepha Kosinskog.

U svom novom filmu Pitt utjelovljuje vozača veterana koji se vraća u Formulu 1 nakon desetljeća izbivanja, a glumac se maksimalno trudi naučiti sve o utrkama i u stvarnom životu.

U pauzama tijekom sljedeća tri dana tako će na trkaće staze izaći automobil nepoznate boje. Za volanom će se izmjenjivati Pitt, njegov kolega Damson Idris i profesionalni vozač F1.

image

Brad Pitt snima novi film o vozaču F1

Eibner-pressefoto/marko Knab/Imago Sportfotodienst/Profimedia/Eibner-pressefoto/marko Knab/imago Sportfotodienst/profimedia
image

Brad Pitt

James Moy/Pa Images/Profimedia/James Moy/pa Images/profimedia

Pitt i Idris mjesecima su bili na obuci kako bi bili sigurni da mogu sigurno voziti prilagođeni F2 bolid pri velikim brzinama. Uz savjete Mercedes-AMG-a, vozilo je dizajnirano da izgleda poput trenutnih F1 bolida.

Pitta pomno savjetuje Lewis Hamilton, koji je producent konzultant na filmu, i zasad je sedmerostruki svjetski prvak impresioniran onime što je vidio.

“Zajedno smo proveli dan na stazi u L.A.-u i za nekoga tko se nije utrkivao, definitivno već ima oštro oko", komentirao je slavnog glumca Lewis Hamilton.

image

Brad Pitt

David Davies/Pa Images/Profimedia/David Davies/pa Images/profimedia
image

Brad Pitt

Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

“Voli gledati MotoGP, tako da je oduvijek bio zaljubljenik u utrke. Već ima smisla za to i bio je u potpunosti u tome, što je dobro", dodao je.

Izmišljeni tim Apex dobio je mjesto u boksovima staze Silverstone, između Ferrarija i Hamiltonova Mercedesa.

Očekuje se da će Pitt, koji tumači lika po imenu Sonny Hayes, voziti nekoliko puta tijekom ovog vikenda.

image

Brad Pitt snima novi film o vozaču F1

Eibner-pressefoto/marko Knab/Imago Sportfotodienst/Profimedia/Eibner-pressefoto/marko Knab/imago Sportfotodienst/profimedia
image

Brad Pitt

James Moy/Pa Images/Profimedia/James Moy/pa Images/profimedia

Film, koji je napravio Apple Original Films, a producirali Jerry Bruckheimer Films i Pitt‘s Plan B Entertainment, također je osigurao dopuštenje za postavljanje više od 20 kamera oko same glavne utrke. Žele stvoriti dojam kao da se Pitt stvarno utrkuje na utrci F1. Slična tehnologija koristila se i u filmu ‘Top Gun: Maverick‘ s Tomom Cruiseom.

"Djelovat će brzo. Mislim da će na televiziji to izgledati još brže. Već ste vidjeli što je Kosinski napravio s borbenim zrakoplovima... Mislim da će i ovo biti nevjerojatno", komentirao je Hamilton.

Film govori o tome kako se Pittov lik vraća utrkama nakon 30 godina izbivanja te se pridružiuje timu koji je na začelju. Glumac je posljednjih mjeseci trenirao u Winfield Racing školi, a prvo je započeo s kartingom, prije nego što je napredovao do F3, a onda i do F2, gdje automobili mogu voziti brzinom od gotovo 320 kilometara na sat.

“Brad izgleda kao da stari unatrag. Izgleda sjajno za svoje godine. U super je formi, trenirao je... Na kraju krajeva, to je film pa će u njemu biti holivudskog elementa koji će ga učiniti uvjerljivim", komentirao je Hamilton.

Nakon uspjeha Netflixovog ‘Drive to Survive‘, Hamilton predviđa da će ovaj novi film podići njegov sport na "nove razine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:15