AMBER VS. DEPP

Najbizarnije stvari koje smo dosad čuli na suđenju: ‘Pao je drogiran glavom u pijesak‘

Sljedeći tjedan pred suca bi trebala izaći Amber Heard, koja od Deppa traži 100 milijuna dolara jer ju pokušava ušutkati
 Michael Reynolds

Američki glumac Johnny Depp (58) i njegova bivša supruga, glumica Amber Heard (36) u proteklih mjesec dana glavne su zvijezde na sudu u Fairfaxu u Virginiji. On ju je tužio zbog klevete i traži 50 milijuna dolara zbog teksta koji je objavila u The Washington Postu. U njemu je tvrdila da je žrtva obiteljskog zlostavljanja iako nigdje nije spomenula njegovo ime. Amber je uzvratila protutužbom u iznosu od 100 milijuna dolara jer smatra da ju Depp želi zastrašiti i ušutkati, što je u Americi također protuzakonito.

Uoči sljedećeg tjedna kada bi trebalo početi svjedočenje Amber Heard, pobrojali smo najzanimljivije stvari koje su se dosad događale na suđenju koje se prati uživo.

image
Samuel Corum

Zvijezda 'Pirata s Kariba' prije svega tvrdi da Amber nikad nije udario.

- Bilo je svađa i stvari takve prirode, ali nikada u životu nisam dosegao točku u kojoj sam udario gospođicu Heard. Niti sam ikada u životu udario ijednu ženu, rekao je Depp članovima porote.

Objavljeno je mnogo tonskih snimki razgovora Johnnyja i Amber snimljenih tijekom njihovog zajedničkog života, a većina je uznemirujuća.

Na jednoj Amber priznaje da je udarila Deppa, a on na drugoj urla na nju i govori da je debela. Čula se i Amber koja mu govori da pronađe nekog drugog na komu će gasiti cigarete.

image
Michael Reynolds

Svaki dan mijenjaju se brojni svjedoci, od članova obitelji, suradnika, prijatelja, do spremača i portira. Sredinom tjedna na sudu je svjedočila psihologinja Shannon Curry koju je angažirao Deppov pravni tim. Ona je provela procjenu glumice i ustvrdila da Amber ima dvije dijagnoze - granični poremećaj osobnosti i histrionski poremećaj osobnosti.

Do zaključka je došla tijekom 12 sati razgovora, ali i detaljnih pregleda njezinih nalaza o mentalnom zdravlju. Također, tijekom ispitivanja došla je zaključka da glumica ne pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog turbulentne veze s glumcem.

Heard tvrdi da ju je Depp tukao, gađao mobitelom i vukao po podu. On je rekao da ga je ona gađala bocom i staklom mu odrezala dio prsta na ruci. Od više od stotinu svjedoka do sad su ispitane desetine.

image
Samuel Corum

Tjelohranitelj Johnnyja Deppa rekao je da je primijetio ogrebotine i otekline na glumčevom licu tijekom medenog mjeseca te da je cijelo vrijeme svjedočio kako se njihov odnos postupno pogoršava. Dodao je kako je Amber s vremenom postajala sve zahtjevnija i napadnija.

Malcolm Connolly, koji je počeo raditi kao Deppovo privatno osiguranje 2006. godine, u četvrtak je svjedočio na suđenju na daljinu iz Ujedinjenog kraljevstva.

"Na početku sve je bilo divno i super. Sve je izgledalo kao da su na medenom mjesecu", rekao je Malcolm Connolly u svom iskazu.

Connolly je priznao kako nikada nije vidio nikakvo fizičko nasilje između njih dvoje, ali naveo je da je često čuo kako se par svađa. Tvrdi kako je mogao čuti Amber koja burno razgovara te vrišti, a dodao je i da je uglavnom čuo nju te da su se češće svađali nego bili u miru.

Tjelohranitelj je napomenuo da je primjećivao ogrebotine i ozljede na Deppovu licu, a kako na Amber nije vidio nikakve tragove.

"Ono što sam odmah primijetio je da se većina tih tragova događa na lijevoj strani njegovog lica. Bilo je ogrebotina i na vratu. Viđao sam i zadebljanja na usnici, modrice u očnoj duplji. Bilo je sve redovitije, ne svaki tjedan, ali sigurno se događalo", rekao je Connolly.

image
Michael Reynolds

Deppova konzumacija droga i alkohola često se provlači kroz dosadašnje suđenje. On tvrdi da je bio čist većinu vremena dok je bio s Amber u vezi i braku, nakon detoksikacije od opioidnog analgetika Oxycodonea 2014. godine.

Ali obrana Amber Heard kaže da je Depp bio sklon porocima unatoč njezinim uzastopnim molbama da prestane s tim.

U srijedu je odvjetnica Elaine Bredehoft, koja zastupa Amber, pitala Deppovu menedžericu sjeća li se epizode s njegovog privatnog otoka na Bahamima kad se onesviješten srušio licem u pijesak.

"Sjećam se da se onesvijestio na plaži", odgovorila je Tara Roberts, menadžerica koja radi na Deppovom imanju na Bahamima.

Na pitanje sjeća li se da je to vidio i Deppov sin, Roberts je odgovorila da je to istina.

Bivši agent Johnnyja Deppa, Christiano Carino, svjedočio je također u srijedu rekavši da su optužbe Amber Heard protiv glumca imale 'devastirajući učinak' na njegov imidž i da je to utjecalo i na franšizu 'Pirati s Kariba' u kojoj je igrao glavnu ulogu.

"U razgovorima s čelnicima Disneyja koji je bio distributer filmova, bilo je jasno da više neće angažirati Deppa. Iako nikad nismo otvoreno razgovarali o Deppovom obiteljskom nasilju, shvatio sam da je to glavni razlog za raskid ugovora", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:15