NA SUDU

Najmlađem sinu Michaela Jacksona dojadilo bakino trošenje novca na odvjetnike: ‘Neka sama plati‘

Bigi se s bakom Katherine borio protiv upravitelja očeve ostavšitne. Izgubili su i on je digao ruke od svega. Baka ne odustaje

Bigi Jackson

 Agostino Fabio/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Agostino Fabio/mega/the Mega Agency/profimedia

Obitelj Michaela Jacksona, kralja popa koji je preminuo još 2009. godine, vodi još jednu pravnu bitku. Ovaj put problem je unutar same obitelji, jer najmlađi sin glazbenika, najpoznatiji po nadimku Blanket, pokušava spriječiti svoju baku Katherine da koristi novac iz Michelove ostavštine za troškove svojih odvjetnika.

Priča je poprilično komplicirana: TMZ je objavio kako je prije nekoliko dana Blanket (22), pravim imenom Bigi Jackson, predao dokumente sudu u kojima traži da ne dozvole Katherine Jackson (83) korištenje novca iz ostavštine da bi se žalila na prethodnu sudsku odluku.

image

Katherine Jackson

Ethan Miller/Getty Images/Profimedia/Ethan Miller/getty Images/profimedia

Iz dokumenata se, kako piše TMZ, ne može zaključiti o čemu se konkretno radi, no oni spekuliraju da je u pitanju prodaja otprilike polovice Michaelovog glazbenog kataloga za 600 milijuna dolara.

Blanket i baka do nedavno su zajedno pokušavali na sudu zaustaviti ljude koji upravljaju ostavštinom glazbenika koji je umro u 50. godini života, u "golemoj poslovnoj transakciji", a pretpostavlja se da se radi o glazbenom katalogu. Sud je odbio sve njihove argumente i omogućio prodaju.

Katherine se odlučila žaliti, ali njezin unuk ovaj put se ne slaže s njom i "diže ruke od cijele priče". Ne želi da se njezini pravni troškovi plate iz ostavštine. S obzirom da je on jedan od nasljednika, potez ima smisla.

U dokumentima do kojih je došao TMZ, Blanketovi odvjetnici objašnjavaju da bakina žalba nema izgleda za pobjedu, a oni smatraju da nastavak borbe na sudu ne donosi nikakvu korist nasljednicima i trošenje novca je besmisleno.

Također je zatražio od suda da osigura Katherine "razumnu svotu za troškove odvjetnika" koje je imala u procesu prije pokušaja žalbe. Smatra da ima pravo na njih "do određene granice".

image

Prince Jackson, Blanket, Paris i Katherine Jackson s Justinom Bieberom 2012. godine

Lumeimages/Imagebroker/Profimedia/Lumeimages/imagebroker/profimedia

Upravitelji goleme ostavštine, inače, tvrde da ona svake godine od njih dobiva veliku naknadu - ne navode koliko no spominje se sedmeroznamenkasti iznos. Blanket, s obzirom na obraćanje sudu, očito želi da ona koristi taj novac za eventualne sudske procese umjesto da traži novac iz ostavštine.

Blanket ili Bigi živi dosta povučeno, bavi se produkcijom i režijom, a tijekom godina većinu informacija o njemu svijet je doznao preko njegove starije sestre Paris i brata Princea s kojima je jako blizak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:18